• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. januar 2010 - Mercedes-Benz / E.ON

Biogas godt til lastbiler

Bruger man biogas til lastbiler, formindskes partikeludslippet med 99 pct.

Mercedes-Benz så gerne flere miljøvenlige biogas-køretøjer på vejene Mercedes-Benz så gerne flere miljøvenlige biogas-køretøjer på vejene

Mercedes-Benz / E.ON
Danskerne bagefter
Danskerne halter efter svenskerne, når der skal tankes grønt brændstof på person-, vare- eller lastbilen. Selvom vi har optimale forudsætninger for at bruge biogas, har udbredelsen hidtil været yderst begrænset her i landet. To virksomheder - Mercedes-Benz og energiselskabet E.ON - går nu sammen om at få danskernes øjne op for fordelene ved biogas.
Som led i samarbejdet indviede transportminister Lars Barfoed (K) i december landets første biogas-tankanlæg.

Gode erfaringer fra Sverige
E.ON har allerede gode erfaringer med biogas fra den anden side af Øresund. I Malmø kører en stor del af både busser, taxier og renovationsvogne i dag på biogas. Energiselskabet har i dag 31 biogas tankanlæg i Sverige, og næsten lige så mange er på tegnebrættet frem til 2012. Og ifølge E.ON er kun det danske afgiftssystem til hinder for, at dette kan blive virkelighed i Danmark også.

Gode muligheder for at producere biogas i Danmark
"Som landbrugsland med et veludbygget gasforsyningsnet har Danmark endnu bedre forudsætninger end Sverige for at anvende biogas som brændstof. Men det svenske afgiftssystem betyder, at den miljøvenlige biogas er et konkurrencedygtigt alternativ til benzin og diesel, og det er endnu ikke tilfældet i Danmark. Her halter vi efter vores naboland," siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON Danmark.

Udleder 99 pct. færre partikler og er CO2-neutral
Biogas som brændstof til køretøjer er væsentlig mere klima- og miljøvenlig end benzin og diesel. Biogas er CO2-neutralt, og udslippet af sundhedsskadelige stoffer, såsom NOx-partikler, er væsentligt reduceret. Eksempelvis er partikeludslippet fra en gasdreven lastvogn hele 99 procent lavere end fra en tilsvarende Euro5 diesellastvogn. Derfor ærgrer det
Mercedes-Benz, at biogasdrevne køretøjer er fraværende på det danske marked:
"I Mercedes-Benz har vi i mange år satset på gas-teknologien som et bud på fremtiden miljørigtige transportform. I eksempelvis Tyskland, Storbritannien og Sverige har vi et stort salg af disse biler, men her i landet har teknologien endnu ikke gjort sit indtog til trods for en potentielt stor efterspørgsel i markedet," siger Christian Devantier, salgschef i Mercedes-Benz Danmark.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.