• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. januar 2010 - Motormagasinet.dk

Mini fra Aston Martin

Aston Martin forbløffer med planer om minibil til storbyen.

Aston Martin Cygnet - selv rigmandskoner har brug for en bybil, så hvorfor ikke? Aston Martin Cygnet - selv rigmandskoner har brug for en bybil, så hvorfor ikke?

Aston Martin
Mini fra Aston Martin
Engelske Aston Martin, der ellers er kendt for at udvikle og fremstille relativt store og superhurtige sportsvogne til blandt andre agent 007 James Bond, skal have en lille. For når rigmandskonerne alligevel skal have en lille bybil, hvorfor så ikke tilbyde dem en Aston Martin, synes logikken at være.

Baseret på Toyota IQ

Aston Martin fortæller i en pressemeddelelse ikke meget andet, end at det er de førte officielle billeder, der nu vises, og at 2010 skal bruges til at færdigudvikle den elegante lille bybil, som Aston Martin betegner den. Det fortæller Motormagasinet.dk. Cygnet, der efter Bilpriser.dk's oplysninger er baseret på Toyota IQ,  skal være klar til salg i slutningen af 2010 eller starten af 2011.

Aston Martin daterer sig tilbage til 1914

Når Aston Martin udvikler en lille bil som Cygnet, er det ud fra idéen om, at Aston Martin-ejere også skal have en mindre bybil, så hvorfor ikke selv levere den med det rigtige emblem på?
Aston Martin dateres tilbage til 1914, da Lionel Martin og Robert Bamford udviklede den første prototype med 1,4 liters motor, oplyser Motormagasinet.dk. Navnet Aston kommer fra Aston Clintons bakkeløb i England. Aston Martin har skrevet sig ind i bøgerne med stribevis af sejre på banerne. En overgang hed ejeren David Brown, heraf modelbetegnelserne, som starter med DB. Ford var ejer af selskabet i perioden 1987-2007. I dag er selskabet igen uafhængigt.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.