• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. maj 2012 - BMW

Tredørs BMW 1-serie

Den populære BMW 1-serie kommer i tredørs udgave.

Den populære BMW 1-serie fås fra september i en tredørs udgave. Den populære BMW 1-serie fås fra september i en tredørs udgave.

BMW
 
BMW 1-serie i tredørsudgave
Den nye BMW 1-serie fås nu i en ny karrosserivariant, nemlig den nye tredørs udgave, som på imponerende vis understreger den kompakte models sportslige præg kombineret med elegant design, unikt baghjulstræk og fornemme køreegenskaber, hvilket alt sammen medvirker til at styrke seriens førende position i segmentet.

Der er mulighed for at vælge mellem designlinjerne BMW Sport Line og BMW Urban Line samt en M sportspakke. Kabinedetaljerne, det sportslige udseende og køreegenskaberne er afstemt efter den øgede karrosserilængde (øget med 85 mm), akselafstand (øget med 30 mm), sporvidde (øget med hhv. 51 og 72 mm for og bag) og bredde (øget med 17 mm) i forhold til forgængeren (højden er uændret). Der er valgmulighed mellem to eller tre bagsædepladser, og benpladsen for bagsædepassagererne er øget med 21 mm. Bagagerumskapaciteten er øget med 30 liter, så den nu er på 360 liter, og kan øges yderligere til hele 1.200 liter med bagsæderyglænet lagt ned (splitbagsæde med 40/20/40-deling fås som ekstraudstyr).

Hvor meget er din brugte bil værd? Vurdér den her!

BMW TwinPower Turbo-teknologi
Den nye model tilbyder endnu flere benzin- og dieselmotorvarianter med BMW TwinPower Turbo-teknologi. Ud over basismodellen, BMW 114i med 102 hk (75 kW), kan der i første omgang vælges mellem følgende varianter: BMW 116i med 136 hk (100 kW), BMW 125i med 218 hk (160 kW), BMW 116d med 116 hk (85 kW), BMW 118d med 143 hk (105 kW) og BMW 125d med 218 hk (160 kW) samt BMW 116d EfficientDynamics Edition med 116 hk (85 kW). Brændstoføkonomien er blevet endnu bedre for denne model, og CO2-udledningen er på blot 99 g/km ifølge EU-målinger.

Samtidig præsenteres verdens første BMW M Performance-model med benzinmotor: BMW M135i med 6-cylindret rækkemotor på 3,0 liter og 320 hk (235 kW) samt M undervognskomponenter og endnu mere aerodynamisk karrosseri. Bilen byder på klassens højeste ydelse og et imponerende lavt brændstofforbrug. Den for M serien karakteristiske balance mellem drivlinje, undervognsteknologi og aerodynamik kombineret med modelspecifikt kabinedesign giver garanti for køreglæde. BMW M135i fås også i en femdørsversion.

Modelprogrammet udvides
Fra og med november 2012 udvides modelprogrammet med BMW 118i med 170 hk (125 kW) og BMW 120d med 184 hk (135 kW) samt BMW M135i xDrive og BMW 120d xDrive, der som de første varianter i serien er udstyret med BMW’s intelligente firehjulstræk xDrive. BMW xDrive vil også kunne fås til femdørsversionen.

Alle modelvarianter er som standard udstyret med optimeret manuel 6 trins-gearkasse, og som noget helt enestående i dette segment er der mulighed for at vælge 8 trins-automatgearkasse eller 8 trins-sportsautomatgearkasse som ekstraudstyr. Modellen udmærker sig desuden ved omfattende brug af BMW EfficientDynamics-teknologi, heriblandt automatisk start/stop-funktion (uanset om man vælger manuel gearkasse eller automatgearkasse) og ECO PRO-funktionen, som kan aktiveres sammen med funktionen Driving Experience Control, der ligeledes er en del af standardudstyret.

Annoncér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

Køreglæde for øje
Bilkonceptet er udviklet med køreglæde for øje, ikke mindst i kraft af den langsliggende motor, baghjulstræk, optimal vægtfordeling, avanceret undervognsteknologi, klassens bedste køreegenskaber kombineret med optimeret kørekomfort, foraksel med dobbeltledsfjederben, multiledsbagaksel, ultrapræcist elektromekanisk styretøj uden påvirkning fra drivlinjen, vridningsstabilt karrosseri og en bred vifte af sikkerhedsfunktioner. DSC (Dynamic Stability Control) med DTC (Dynamic Traction Control) og aktiv differentialebremse (ADB-Sport) på bagakslen indgår i standardudstyret, og variabelt sportsstyretøj kan fås som ekstraudstyr.

Modellens førende position i segmentet understreges yderligere af det store udvalg af assistentsystemer og mobilitetstjenester fra BMW ConnectedDrive: Fjernlysassistent, adaptive forlygter, bakkamera, vejstribealarm med påkørselsalarm, parkeringsassistent, fartpilot med bremsefunktion, genkendelse af hastighedsbegrænsninger med advarsel om overhalingsforbud, internetadgang, udvidet integration af smartphones og musikafspillere, trafikopdateringer i realtid samt netradio-, Facebook- og Twitter-apps.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.