• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. maj 2012 - Motor-magasinet

Fængselsstraf for momssvig

Importør får fire års fængsel for snyd med bilmoms.

En nordsjællandsk bilforhandler skal fire år i fængsel for grov momssvig ved import af 4135 brugte biler. En nordsjællandsk bilforhandler skal fire år i fængsel for grov momssvig ved import af 4135 brugte biler.

Motor-magasinet

Bøde på 76,5 millioner kroner
Ved Retten i Lyngby blev den 53-årige Svend Hartmann fra Birkerød tirsdag idømt fire års fængsel. Oveni skal han betale en bøde på godt 76,5 millioner kroner. Bøden svarer til det beløb, som manden mindst har snydt det offentlige for. Bilforhandleren havde gennem fem år importeret i alt 4135 biler fra Belgien og Tyskland. Bilerne blev solgt videre til danske forhandlere over hele landet.

Da bilerne var købt uden moms i udlandet, skulle manden ifølge momslovgivningen svare moms af hele sin salgspris, men bilhandleren lod som om der var betalt moms i udlandet og afregnede kun såkaldt brugtmoms.

Beholder retten til at drive bilhandel
Bilforhandleren har i retten forklaret, at han var i god tro. Men domsmandsretten troede ikke på hans forklaring. Den juridiske dommer og de to lægdommere mener, at manden godt vidste, at han snød, og at han havde forfalsket købsfakturaer, som han afleverede til sin revisor for at sløre forholdene omkring momsen.

Retten har blandt andet lagt vægt på telefonaflytninger, der har afsløret, at bilforhandleren kendte reglerne om brugtmoms og vidste, at de kun kunne bruges, når der var betalt moms af bilerne i udlandet.

Anklager Tine Petersen, Nordsjællands Politi, havde også krævet bilforhandleren fradømt retten til at drive bilhandel, men det slap manden for. Kun en enkelt af de tre dommere mente, at manden skulle frakendes retten til at handle med biler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.