• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. maj 2012 - fpn.dk

Snyd med bilsyn straffes

Ny lov skal straffe snyd med bilsyn hårdere.

Trafikstyrelsen vurderer, at der kører 15.000 biler rundt i Danmark uden at være synet eller godkendt efter syn. Trafikstyrelsen vurderer, at der kører 15.000 biler rundt i Danmark uden at være synet eller godkendt efter syn.

fpn.dk

Nummerpladerne klippes
Den 1. juli træder en ny lov i kraft, som betydeligt skærper sanktionerne mod bilister, der undlader at tage til lovpligtigt syn med deres køretøj, eller som ikke får bilen godkendt efter et syn. Nummerpladerne bliver klippet af politiet, og ubetalte bøder bliver inddraget via Skat. Det fortæller kontorchef i Trafikstyrelsen Leif Lorenzen til Frederiksborg Amts Avis.

"I dag er der alt for mange, der kan snyde og gemme sig alt for længe. 15.000 biler kører i dag rundt uden at være synet eller godkendt efter syn. I dag kan disse bilister få en bøde på 1.000 kroner, når synsfristen bliver overskredet. Derudover bliver 10-15 procent tilfældigt udtrukket i systemet, hvorefter politiet bliver bedt om at klippe pladerne. Men fra den 1. juli strammes der op. Fristen bliver lidt længere, end den er i dag. Til gengæld bliver samtlige syn-syndere taget, bøden bliver dobbelt så høj - nemlig på 2.000 kroner og herefter vil alle snyderne blive udpeget i systemet, så pladerne kan blive klippet af," siger Leif Lorenzen.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Inspiration fra udlandet
Han oplyser, at man i Danmark har skelet til udlandets håndtering af lignende sager.
"I Holland betød stramningen, at der kom et fald fra ni procent til to procent i antallet af syndere. Hvis vi får et fald som i Holland vil det betyde, at vi nedbringer antallet af potentielt livsfarlige biler til 3000."

Allerede fra den 6. juni bliver Det Centrale Motorregister gjort digitalt. Det giver Trafikstyrelsen og politiet nogle ekstra redskaber til at holde øje med snyderne.
"Med det nye register kommer der fast to år mellem, at folk bliver kaldt til syn. Møder man ikke op eller får sin bil godkendt efter et syn, så bliver bilen straks registreret, og så falder hammeren hårdere, end den gør i dag. Det giver mere ensartede regler for alle og forhåbentligt sikrere veje i Danmark. Det er hovedformålet med den nye lov," siger Leif Lorenzen til Frederiksborg Amts Avis.

Annoncér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.