• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juni 2012 - FDM

Pas på nummerpladegebyr

Se dig for når du køber nye nummerplader.

Se dig for når du køber nye nummerplader. Du risikerer at betale et ekstra gebyr hos forhandleren. Se dig for når du køber nye nummerplader. Du risikerer at betale et ekstra gebyr hos forhandleren.

FDM

1.180 kr. plus ekspeditionsgebyr
I sidste uge fik både forhandlere og synshaller grønt lys til at ejer-/brugerskifte samt udlevere nummerplader og afmelde køretøjer. Dermed slipper bilister for det ofte tidskrævende besøg på motorkontoret. Men det betyder samtidig, at der kan komme et ekspeditionsgebyr oveni de 1.180 kr.

Intet gebyr i synshaller
Med den nye ordning har autoforhandlere nemlig mulighed for at lægge et gebyr oveni prisen for nummerpladerne. Til gengæld skal man ikke betale gebyr i synshallerne – heriblandt hos FDM – da de kun må tage den pris, nummerpladerne koster.

Besøg billånsoversigten her!

Men modsat forhandlerne får synshallerne 200 kr. for at sælge en nummerplade og 100 kroner for at omregistrere biler.
"Det er endnu uklart, hvor meget bilisterne skal betale ekstra ude hos forhandlerne, da det er den enkelte forhandler, der eventuelt opkræver et gebyr," siger juridisk chef i FDM, Per Alkestrup.

Hold øje med prisen
Han opfordrer til, at man holder øje med prisen og spørger til den, hvis prisen for nummerpladerne ikke er udspecificeret på regningen.
"Under alle omstændigheder, bør man slet ikke finde sig i at betale mere end den i forvejen høje pris på nummerpladerne. Derfor kan man med fordel fravælge forhandleren, hvis der er lagt et gebyr oveni de 1.180 kr.," siger Per Alkestrup.

Annoncér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.