• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juli 2012 - Applus+Bilsyn

Danskerne tager bilen på ferien

Flere danskere tager på bilferie i Danmark.

Undgå problemer på bilferien og få bilen tjekket, før du tager afsted. Undgå problemer på bilferien og få bilen tjekket, før du tager afsted.

Applus+Bilsyn

Nye tal viser, at tre ud af fire danskere, der holder ferie i Danmark, tager bilen til deres hotel, feriecenter eller sommerhus. Tjek bilen for fejl inden afgang, så den ikke går i stykker, opfordrer Applus Bilsyn.

Flere ferierer i DK
Rejseaktiviteten i Danmark stiger markant henover sommeren. Antallet af overnatninger på danske hoteller, feriecentre og campingpladser steg i 2011 fra juni til juli fra ca. 2,8 mio. overnatninger til ca. 5, 8 mio, viser tal fra Danmarks Statistik. Og ca. tre ud af fire danskere tager formentlig bilen, når de holder sommerferie i Danmark. 77 procent af de ferie- og forretningsrejsende danskere, der rejste rundt i Danmark i 2011, brugte bilen til at komme frem, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Mange oplever nedbrud. ”Danskerne elsker jo at rejse rundt i Danmark i bilen, fordi det er nemt og praktisk. Men selv i forbindelse med køreture på under tusinde kilometer er det stadig vigtigt at tjekke sin bil, inden man kører. En sommerferiebil er ofte godt læsset og kører i flere timer ad gangen og derfor mere presset,” siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Undgå problemer
Ifølge Applus Bilsyn kan man undgå problemer med et hurtigt sommertjek af bilen og et Tempo100-mærke til campingvognen, hvis man altså skal på campingferie.
”Selv om man har en forsikring, der betaler for at få bilen hentet og repareret, så er det stadig et stort praktisk problem, hvis familien mister sin bil på bilferien,” siger Per V. Rasmussen.

Mangler du ny bil til ferien? Se brugte biler til salg på Bilpriser.dk

Tjekliste: Det kan du selv tjekke på din bil
1.    Hvornår fik du sidst skiftet bremsevæske? Bremsevæske optager fugt fra luften på grund af temperatursvingningerne i bremsesystemet, hvilket sætter væskens kogepunkt ned. Derfor kan gammel bremsevæske begynde at koge, når du kører i bjergene.
2.    Undersøg dine dæk. Ifølge loven skal dækmønstret være minimum 1,6 mm. Kører du med hele familien og bilen godt læsset, kan det være en god idé at skifte bildækkene. Dækkende slides hurtigere end normalt, når bilen er læsset tungt og kører hurtigt.
3.    Medbring evt. pærer og sikringer. Det kan være til stor gavn i tilfælde af, at din for- eller baglygte går ud.
4.    Undersøg motorens kølesystem. Feriekørsel er ofte forbundet med lange køer, og det belaster ofte bilens kølesystem. Når bilen er kørt varm, lader du motoren køre i tomgang.
5.    Skift olie og filter. Uden olie risikerer du, at motoren brænder sammen efter kort tid. Derfor er det en god idé at fylde ny olie på og skifte gamle filtre inden afgang. Sørg evt. for at have ekstra olie med.
6.    Polér bilen og undgå lakskader fra solen. Hård sol kan være hård ved lakken. Skal du og din familie ned i stærk sol, styrker en omgang nano-behandling bilens overflade. Produktet fås hos Applus.
7.    Spænd små børn fast. Har du små børn med, skal du sørge for, at baby- og barnestole er spændt forsvarligt fast – helst med ryggen mod forsæderne og aldrig foran en airbag. Sørg for underholdning til små børn, så de har noget at give sig til og ikke forstyrrer kørslen.
8.    GPS. Sørg for at elektronikken fungerer, og at GPS’en er opdateret og kan vise vej til dit rejsemål (se din GPS-manual).
9.    Er der ikke plads i bilen, kan det være en løsning at leje en tagboks.
10. Er du i tvivl, om din bil er ferieklar, kan du køre den ind til Applus Bilsyn og få en TilstandsAttest. Der er ingen kø, og du kommer til med det samme.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.