• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. juli 2012 - FDM

Dæktest - sommerdæk 2012

Test af dækkenes "sommerkollektion".

Lavere brændstofforbrug kendetegner b.la. de dæk, der har vundet i FDMs dæktest Lavere brændstofforbrug kendetegner b.la. de dæk, der har vundet i FDMs dæktest

FDM
Dæktesten

FDM har i samarbejde med tyske ADAC og de øvrige europæiske bilklubber foretaget dæktest af 37 sommerdæk i størrelserne 14 og 16 tommer – dæk til nogle af de mest populære biler.
 
”Ligesom i tidligere dæktest følges pris og kvalitet stadig ad, men forskellen på de gode og mindre gode dæk er blevet mindre, og generelt er kvaliteten steget. Mest afgørende i årets dæktest er, at dækproducenterne endelig synes at have løst problemet med at lave et sommerdæk, der har en bedre rullemodstand til gavn for brændstofforbruget og samtidig bevarer sine gode egenskaber på våd vej. Det har hidtil været udfordringen,” siger FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.
 
Som tidligere er sommerdækkene testet på våd og tør vej, ligesom deres støjniveau, slidstyrke og rullemodstand er taget med i den endelige vurdering. Alle dæk består testen på tør vej, og selvom dækkene generelt gør det godt på våd vej, er det her, de bedste dæk adskiller sig fra dårlige.
 
Dæktest: Et dansk sommerdæk er godt på våd vej
Dæktesten viste, at når to ens biler monteret med henholdsvis det bedste og ringeste 14 tommer dæk på våd vej bremses fra 80 km/t, så passerer bilen med de ringeste dæk det sted, hvor den anden holder stille med 45 km/t, og bremselængden er 13 meter længere. Af samme årsag fraråder FDM køb af de dæk, der klarer sig dårligst i testen.
 
”Netop egenskaberne på våd vej er afgørende for, hvor godt et sommerdæk er, og i et regnfuldt land som Danmark er det en særlig vigtig egenskab at holde øje med”, siger Søren W. Rasmussen.

Brug for at få din bil forsikret? Læs mere på Bilpriser.dk
 
Dæktest af mest populære størrelser
Det er FDM og de øvrige europæiske bilklubber, som i fællesskab står bag testen af årets sommerdæk. I alt 37 dæk er testet i størrelserne 14 og 16 tommer. Især dækkene i 16 tommer er interessante, da det er den mest anvendte størrelse på det danske marked.
 
Her klarer det helt nye Continental ContiPremiumContact 5 sig bedst blandt dækkene i størrelsen 205/55 R16, mens testvinderen blandt dækkene i størrelsen 175/65 R14 er Continentals ContiEcoContact 5. Ud over de to nævnte størrelser er der også testet dæk i størrelsen 215/65 R16, som bl.a. anvendes til mindre firehjulstrækkere.

Læs mere om dæktesten her

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.