• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. september 2013 - Mercedes

75.000 varevogne fra Mercedes til Danmark

Mercedes-Benz rundede et skarpt hjørne.

Den første Mercedes-Benz varevogn der kom til Danmark, var modellen L 319 med 43 hk. Den første Mercedes-Benz varevogn der kom til Danmark, var modellen L 319 med 43 hk.

Mercedes-Benz

Siden den første varevogn af mærket Mercedes-Benz kom til Danmark i 1956, er der nu solgt 75.000 stk. i Danmark. Jubilæumsbilen, en Sprinter 316 kassevogn med højt tag, blev bestilt af Støvsugerspecialisterne Danmark A/S i Næstved.

September måned blev en jubilæums-måned for Mercedes-Benz i Danmark. Mærket kunne fejre, at 75.000 varevogne siden den spæde start i 1956 er rullet over grænsen til Danmark.

Den første varevogn
Den første varevogn af mærket Mercedes-Benz, der kom til Danmark, var modellen L 319 med 43 hk, og denne blev leveret til Københavns Brandvæsen. Modellen blev bl.a. produceret i Düsseldorf, hvorfor den fik kælenavnet ”Düsseldorfer”. L 319 havde en totalvægt på 3.500 kg og en nyttevægt på 1.220 kg. Modellen blev produceret frem til 1967, og i produktionsperioden blev der importeret ca. 1.800 varevogne og 80 minibusser til Danmark.

75.000 stk. på 57 år
57 år efter den første varevogn kom til landet, er det så blevet til 75.000 stk. ”Jubulæums-bilen” er en Sprinter 316 CDI kassevogn med højt tag, som Claus Bo Hansen, direktør hos Støvsugerspecialisterne Danmark A/S, bestilte hos Mercedes-Benz forhandleren Ejner Hessel i Næstved. Faktisk bestilte Claus to Sprintere på samme tid, så det blev både til bil nummer 75.000 og nummer 75.001.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Claus blev meget overrasket, da han blev kontaktet med oplysningen om, at den Sprinter han netop havde bestilt, var Mercedes-Benz varevogn nummer 75.000 i Danmark:

”Jeg synes da, at det var sjovt – det er jo et flot tal for Mercedes, og tillykke med det – men jeg nok må erkende, at jeg havde mere fokus på mine egne nye biler og ikke så meget på, at en af dem var nummer 75.000”, fortæller Claus Bo Hansen fra Støvsugerspecialisterne.

Hos Mercedes-Benz er de glade for både de 75.000 og ikke mindst for salget af de 2 Sprintere til Støvsugerspecialisterne, der nu for første gang får varevogne fra Mercedes.

”Vi er naturligvis stolte over at nå denne milepæl for Mercedes varevogne i Danmark. Vi er nået hertil fordi vi bygger hver enkelt bil til vores kunders unikke behov, og fordi vi og vores forhandlere hver dag gør vores til, at vores kunders forretninger bliver bedre kørende”, fortæller Jesper Tuborg, regionschef for Mercedes-Benz varevogne i Danmark.

Netop fokus på at blive holdt kørende har været vigtigt for Claus fra Støvsugerspecialisterne i valget af Mercedes-Benz:
”Jeg ved, at produktet hos Mercedes er godt, men jeg har samtidig også en klar forventning om, at servicen er tip-top og at mine biler ikke kommer til at holde stille. Denne forventning er blevet positivt mødt af Ejner Hessel i Næstved”.

Som tak for jubilæums-ordren har Mercedes-Benz valgt at levere Støvsugerspecialisternes nye Sprintere inkl. helt nydesignet foliering med virksomhedens logo. De to nye Sprintere leveres til Claus Bo Hansen og Støvsugerspecialisterne i oktober måned

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.