• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. oktober 2013 - KIA

Den nye KIA Carens

Den nye Carens byder på stilfuld, rummelig alsidighed.

I den nye Carens har den lange akselafstand og de nyeste transportteknologier resulteret i en rummelig kabine med god plads til op til syv personer. I den nye Carens har den lange akselafstand og de nyeste transportteknologier resulteret i en rummelig kabine med god plads til op til syv personer.

KIA

Den helt nye KIA Carens er en kompakt MPV designet og konstrueret helt fra bunden med henblik på at kunne opfylde behovene hos moderne familier.  Med et slankt, aerodynamisk design med kabinen langt fremme, 5 stjerner i Euro NCAP, lave CO2-emissioner (fra 124 g/km), op til syv sæder og et omfattende udvalg af komfort- og sikkerhedsudstyr er den nye tredje generation af Carens klar til at tiltrække endnu flere kunder til KIA mærket. 

Den helt nye Carens sender igen KIA ind i et af de vigtigste og mest konkurrenceprægede segmenter på det europæiske marked – og det med en stærk udfordrer til klassens dukse.  Samtidig med det meget stilfulde og sportslige udseende har den nye Carens en rummelig og fleksibel kabine med fem eller syv sæder og mange opbevaringsmuligheder i hele kabinen.  Denne model vil appellere stærkt til familier med en aktiv livsstil, der ikke ønsker at gå på kompromis med stil og praktiske egenskaber.  Den nye Carens er et vigtigt skridt i KIAs strategi om at komme i top 5 i Danmark. 

Søg brugt KIA Carens her!
 
Et iøjnefaldende, sportsligt design 
Med et slankt og velformet design udgør den helt nye KIA Carens en dramatisk ændring i forhold til forgængermodellens mere praktiske udseende.  Den har en rummelig kabine med enten fem eller syv sæder, et stort bagagerum og mange opbevaringsrum, og hele den familievenlige alsidighed er indpakket i en mere formålsrettet metalkonstruktion.
 
"Jeg ønskede at give den nye Carens et mere slankt udseende og udtryk, at skabe et design, som integrerer bilens funktionalitet og alsidighed i en mere atletisk og dynamisk helhed", udtaler KIAs chefdesigner Peter Schreyer.
 
"Denne nye visuelle dynamik er vigtig – denne bil er nødt til at se indbydende og attraktiv ud – men i design- og udviklingsfaserne holdt vi os hele tiden for øje, at bilens fleksible rummelighed og alsidighed er årsagen til, at folk køber denne type bil", forklarer Schreyer.
 
Den nye Carens er 20 mm kortere, 15 mm smallere og 40 mm lavere end forgængeren.  Men der er masser af plads i kabinen takket være den nye models øgede akselafstand (øget med 50 mm) og kabinens placering langt fremme, hvilket gør, at A-stolperne udløber fra et punkt over midten af forhjulene.  Bilen er en af de laveste i klassen, hvilket giver modellen et mere sportsligt udseende.  
 
Det moderne design på den nye Carens præges som et ekstra højdepunkt af LED-dagskørelys som standard. 

Gå til forsikringsoversigten her!
 
Op til syv sæder med stor fleksibilitet  
I den nye Carens har den lange akselafstand og de nyeste transportteknologier resulteret i en rummelig kabine med god plads til op til syv personer. 
 
For at give maksimal transportfleksibilitet, som det forventes af MPV-køberne, kan passagersædets ryglæn foldes frem (giver mulighed for transport af genstande med en længde på op til 2.150 mm), mens anden række udgøres af tre sæder, der kan forskydes/klappes frem individuelt i forholdet 33/33/33, og tredje sæderække (hvis bilen er udstyret med den) kan deles i forholdet 50/50 og foldes helt fladt ned i bagagerumsbunden, når der ikke er brug for sæderne. 
 
Det standardmonterede klimaanlæg sikrer sammen med luftdyser bagi og i topmodellen rullegardiner til sideruderne, at føreren og passagererne har et behageligt klima.  Et særligt vidvinkelspejl i tagkonsollen gør det muligt for forældrene at holde øje med børnene på en sikker måde under kørslen. 
 
Der er komfortable opbevaringsmuligheder i hele kabinen i den nye Carens – blandt andet skuffer under sæderne, opbevaringsrum under gulvet, en dyb midterkonsol med opbevaringsrum og store dørlommer. 
 
Alle modeller har sædevarme i forsæder og i 2. sæderække, og topmodellen fås med ventilerede sæder med elektrisk indstillelig lårstøtte og lændestøtte.  Køberne får i topmodellen også glæde af et el-opvarmet rat og en supervision-instrumentenhed med en 4,2" TFT-LCD-skærm, som viser grafik i høj opløsning. 
 
Stort udvalg af hightech-udstyr 
Den nye Carens giver køberne mulighed for at vælge en lang række innovative hightech-komfortudstyrsdetaljer.  
 
Fartpilot med hastighedsbegrænser, regnsensor og flexsteer er bare noget af alt det udstyr der er standard på alle modeller.  Af mulige tilvalg kan nævnes navigation med bakkamera, Smark parking system, el-betjent panoramaglassoltag og eksklusiv interiørpakke. 

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk
 
En ydelse på mellem 115 og 136 hk
Kunderne i Danmark vil kunne vælge mellem tre forskellige motorer. En benzinmotor og dieselmotorer – med ydelser mellem 115 og 136 hk og en konkurrencedygtig brændstoføkonomi og CO2-emissioner fra 124 til 149 g/km for modeller med manuel gearkasse. 
 
Den 1,7-liters dieselmotor nyder allerede stor popularitet i mange forskellige KIA modeller verden over, og i den nye Carens vil den kunne fås i to versioner.  Den mindst kraftfulde version yder 115 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 260 Nm.  Den mere kraftfulde udgave leverer 136 hk og 330 Nm.  Justeringer af disse motorer har givet lavere CO2-emissioner for begge versioner – helt ned til 124 g/km for den mindst kraftfulde version udstyret med ISG start-stop-system, en forbedring på 17 % i forhold til forgængeren.
 
6-trins gearkasse i alle versioner 
Som en hjælp til at finde balancen mellem præstationer og økonomi vil alle nye Carens modeller være udstyret med en 6-trins gearkasse.  En lav udveksling i 1. og 2. gear forbedrer accelerationen ved lave hastigheder, mens en høj udveksling i det højeste gear (6. gear) sikrer lave motoromdrejningstal ved kørsel med høj hastighed – det reducerer kabinestøjen, øger raffinementet og sænker brændstofforbruget. 
 
Den kraftigste dieselmotor vil som ekstraudstyr kunne fås med en automatisk gearkasse, som er udviklet og produceret af KIA selv.  Denne 6-trins-enhed har en manuel sportsindstilling med mulighed for skiftekontakter ved rattet, og dens usædvanligt kompakte konstruktion gør den ideel til forhjulstrukne biler.  

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
En avanceret undervogn 
Hjulophænget og undervognen på den nye Carens har undergået en omfattende udvikling for at opnå køreegenskaber med god respons, fremragende retningsstabilitet og eminente køreegenskaber og raffinement. 
 
Den elektriske MDPS-servostyring med tandstang har en kombineret drejningsmoment-/ styrevinkelsensor, som gør den mindre følsom over for sidevind.  Rattet kan drejes 2,7 omdrejninger fra anslag til anslag og kan indstilles i både højde og længde.  KIAs nye FlexSteer™-system er monteret som standard.  Det har tre forskellige styretøjsindstillinger, der matcher kundernes præferencer med indstillingerne Normal, Sport og Comfort. 
 
Forhjulsophænget af typen MacPherson på den nye Carens er monteret på en hjælperamme for at isolere stød fra vejen, mens baghjulsophænget er udført som sammenkoblet torsionsbro konstrueret med en stærk samling mellem bærearmene og svingakslerne og konstrueret til at reducere understyring og påvirkninger fra ujævn vej og samtidig give komfortable køreegenskaber. 
 
Skivebremser på alle fire hjul – med 300 mm ventilerede skiver foran og 284 mm uventilerede skiver bagpå – er standard på alle modeller.  Bremsesystemets effekt understøttes af antiblokeringssystemet ABS, elektronisk bremsekraftfordeling og nødbremseassistentsystemer.  
 
Den standardmonterede fælg- og dækkombination på Style og Style+ udgøres af 16" stålfælge med 205/55 R16-dæk med lav rullemodstand. Premium modellen kommer på 17" alufælge i silver, og for at give kunderne flere valgmuligheder, vil der som ekstraudstyr kunne vælges nye 18" alufælge i dark grey med lavprofildæk. 
 
Aktive sikkerhedssystemer tager et stort skridt fremad 
KIA er velkendt for at producere biler, som giver kunderne et højt niveau af aktive og passive sikkerhedsteknologier.  Det helt nye karrosseri til den nye Carens omfatter KIAs nyeste CAD-teknikker og strukturmæssige erfaringer fra de seneste KIA modeller.  Det nye karrosseri er fremstillet med en høj andel af højstyrkestål og bidrager dermed til, at den nye Carens opnår de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP-sikkerhedstests.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.