• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. december 2013 - Porsche

Ny Le Mans-racer

Porsche fuldender testprogram med ny Le Mans-racer.

Navnet på den nye Le Mans racerbil er Porsche 919 Navnet på den nye Le Mans racerbil er Porsche 919

Porsche

Porsches motorsportsafdeling har netop afsluttet sit testprogram med den nye LMP1-racer for 2013 på Autódromo Internacional do Algarve i Portugal. Den nye racerbil har fået den officielle betegnelse Porsche 919, og der vil blive indsat to eksemplarer i World Endurance Championship (WEC) i 2014, hvor højdepunktet naturligvis er det legendariske 24-timers løb på Le Mans.

2-liters 4-cylindret motor i ny Le Mans-racer
Det nye reglement for LMP1-klassen kræver, at deltagerne benytter hyridteknologi, og under udviklingen af den nye racerbil, stod Porsches ingeniører derfor overfor nogle helt unikke udfordringer. Den eneste måde at opnå det ønskede resultat var at finde de mest innovative og effektive løsninger. Den nye Porsche 919 benytter derfor en 4-cylindret 2-liters motor, hvilket er meget usædvanligt for en racerbil i LMP1-klassen.

Den energi som normalt går tabt, f.eks. under nedbremsning, opsamles nu i to batterier, og kan udnyttes af føreren ved hjælp af en elmotor, som driver forakslen. Reglementet for WEC-serien begrænser for både hvor meget energi, eller boost, som føreren kan bruge for hver omgang, samt hvor meget brændstof, der er til rådighed. Det forklarer den beskedne motorstørrelse, som vil gøre Porsche 919 i stand til at levere både hurtige omgangstider og et lavt forbrug.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Debut for den tidligere F1-kører Mark Webber
Autódromo Internacional do Algarve markerede også et andet vigtigt punkt for Porsches motorsportsafdeling, da det var første gang den tidligere F1-kører Mark Webber kom bag rattet i den nye LMP1-racer. Mark Webber bliver fast chauffør på den nye Porsche 919 i 2014, og vil med sin hurtighed og store erfaring være et vigtigt bidrag til teamet.

Den nye Le Mans-racer stod klar i juni, og siden har Porsche testet intensivt på racerbaner rundt i verden som Magny-Cours og Paul Ricard i Frankrig, Monza i Italien og Eurospeedway Lausitzring i Tyskland.

For Porsches motorsportsafdeling bliver 2014 det travleste år nogensinde. Udover den nye satsning på LMP1-klassen i Le Mans og WEC-serien med Porsche 919, så indsættes der også to teams med den nye generation 911 RSR. Modellen fik sin debut i 2013 på Le Mans, hvor den kvitterede med en 1-2 sejr.

Mere afgørende er det dog, at de erfaringer og den nye teknologi som vil blive udviklet i motorsport i de kommende år, aldrig har været mere relevant for de biler, vi kører i til daglig. Det kommer Porsche til at udnytte for også fremover at kunne levere de sportsvogne, som forener fascinerende præstationer med et minimalt forbrug.

Søg brugt Porsche her på bilpriser.dk
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.