• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. februar 2002 - Audi

Audi V8 Quattro

Ny otte-cylindret udgave af Audi Allroad Quattro

Permanent firehjulstræk hjælper den nye Audi Allroad Quattro frem i terrænet. Permanent firehjulstræk hjælper den nye Audi Allroad Quattro frem i terrænet.

Af Jeppe Lykke Hansen
Voldsomme Audi'er bliver det helt store nummer på det kommende motor show i Geneve.

Den nye Audi Allroad Quattro 4,2 har 300 heste og et drejningsmoment på 380 newtonmeter.

Allroaderen accelererer fra 0 til 100 kilometer i timen på 7,2 sekunder og har en tophastighed på 240 kilometer i timen.

Kompakt V8'er
Audi'ens nye V8-motor er meget kompakt, hvilket har givet bilen en langt bedre vægtfordeling til fordel for bilens terrængående egenskaber. Den kompakte konstruktion er opnået ved at erstatte tandremmen på forsiden af motoren med et kædetræk.

En variabel indsugningsmanifold i magnesium sørger for høj motorydelse ved høje omdrejningstal og et højt drejningsmoment ved lave omdrejningstal.

Femtrins Tiptronic
Audi'en er udrustet med femtrins Tiptronic-gearkasse med sportsprogram som standard. Det tilpasser sig førerens kørestil og giver samtidig mulighed for at foretage manuelle gearskift.

Det permanente firehjulstræk har variabel fordeling af trækkraften, som sørger for den bedst mulige fremdrift. Ved hjælp af bilens luftaffjedringssystem er det muligt at indstille bilens frihøjde alt efter behov ved kørsel på almindelig vej eller i terræn.

Audi Allroad Quattro 4,2 vil kunne leveres fra sommeren 2002.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.