• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. september 2015 - Volkswagen Danmark

Volkswagen AG præsenterer handlinsgplan

Udbedring af dieselbiler med EA 189-motorer

Volkswagen Danmark

Volkswagen AG præsenterer handlingsplanen til udbedring af emissionsforholdene for dieselbiler.


Hen over weekenden er den overordnede mængde af berørte modeller blevet identificeret, og sideløbende er der blevet udarbejdet grundlag til en storstilet udbedringsaktion.

En intern vurdering hos Volkswagen AG har vist, at der i Danmark kører ca. 90.000 berørte biler. Disse biler af mærkerne Volkswagen, SEAT, Audi og Skoda fra bestemte produktionsår og modeller er udelukkende udstyret med dieselmotorer af typen EA 189.

Bilerne er stadig teknisk set sikre og driftsklare. Det er fortsat gældende, at alle nye biler med den i hele Europa gældende EU6-norm og alle biler med dieselmotorer, som ikke er baseret på typen EA 189, ikke er berørte.

Med handlingsplanen bliver de berørte kunder nu også som et første skridt informeret individuelt om, at deres bils emissionsforhold kan udbedres.

Handlingsplanen omfatter også, at Volkswagen og koncernens øvrige mærker allerede i oktober vil fremvise de tekniske løsninger og deres implementering for de pågældende nationale registreringsmyndigheder og først skal have tiltagene godkendt – i rækkefølge efter de pågældende modeller med dieselmotorer af typen EA 189.

Efterfølgende vil kunderne blive informeret om den tekniske løsning til udbedring af deres bil, hvorefter de vil kunne aftale tid på værkstedet.


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.