• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. april 2002 - FDM

Dæk der dumper

Stortest af sommerdæk viser at ikke alle dæk kan anbefales

FDM anbefaler at lægge vægt på dækkenes egenskaber på våd vej. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at Mini'en her ikke deltog i testen. FDM anbefaler at lægge vægt på dækkenes egenskaber på våd vej. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at Mini'en her ikke deltog i testen.

Af FDM
Motor bringer i den seneste udgave en test af sommerdæk i de mest udbredte størrelser. Selv om de testede dæk primært er fra de store fabrikanter, er forskellene i dækkenes egenskaber på våd vej så store, at ikke alle dæk kan anbefales

Den store test, Motor offentliggør i sin apriludgave, omfatter 19 dæk i 14 tommer og 18 dæk i 15 tommer.

Tysk test
Sommerdækkene, eller standarddæk som de mere korrekt burde kaldes, er testet af FDM's tyske søsterklub, ADAC i meget detaljerede procedurer, der blotlægger alle tænkelige egenskaber.

Motor har sat fokus på de samlede karakterer i kategorierne 'tør vej', 'våd vej', 'rullemodstand', 'slidstyrke' og 'komfort'. Egenskaber, der hver i sær er vigtige, men som kun i sjældne tilfælde er til stede til topkarakter i det samme dæk.

Våd vej vigtigst
FDM anbefaler i den forbindelse, at købere lægger vægt på dækkenes evne til at klare sig på våd vej. Især hvis dækkene skal anvendes året rundt.

I størrelsen 14 tommer (175/65 R14 T) er testens vindere Firestone F 590 FS, Bridgestone B330 EVO, Pirelli P3000 Energy, Hankook K701 og Uniroyal R 680. I samme kategori er Fulda Diadem Linero, Nokian NRT 2, Yokohama S 306 og Sava Effecta bundskraberne.

Blandt 15 tommer-dækkene (195/60 R15 H) hævede Continental Premium Contact, Bridgestone ER 70 og Uniroyal R 540 sig over gennemsnittet. Dunlop SP Sport, Maloya Futura Sport, Kléber Viaxer AS, BF Goodrich Touring G, Avon ZV 1 og Yokohama A 539 klarede sig dårligst.

Læs den samlede test i Motor 4/2002.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.