• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. januar 2017 - Renault

Revolutionerende rækkevidde

Nu er det slut med at bekymre sig om at nå frem.

Den nye Renault Zoe kan allerede nu købes hos landets Renault forhandlere. Den nye Renault Zoe kan allerede nu købes hos landets Renault forhandlere.

Renault

Nu er det slut med at bekymre sig om at nå frem, uanset hvor i Danmark man skal hen. Renault Zoe med 41 kWh batteri og over 400 kilometers rækkevidde er nu et reelt alternativ til benzin eller dieselbilen.

På Paris Motorshow i efteråret 2016 blev Renault Zoe med 41 kWh batteri afsløret. 41 kWh batteri er nok til en rækkevidde på over 400 kilometer under optimale forhold. Til hverdag ved blandet kørsel er det realistiske tal dog tættere på 300 kilometer.

Dermed har den nye Renault Zoe en dobbelt så lang rækkevidde som den Zoe med 22 kWh batteri, der blev introduceret tilbage i 2012. Og som noget helt nyt, er det nu endelig slut med at købe bilen og efterfølgende leje batteriet. Nu køber man en samlet pakke, hvor batteriet er inklusiv – og med otte års garanti. Samtidig får man i prisen en 11 kWh Clever ladeboks installeret derhjemme kvit og frit, så man har hurtig og pålidelig opladning derhjemme.

Stor succes ude som hjemme
Siden introduktionen af Renault Zoe tilbage i 2013 er der solgt mere end 100.000 af dem, og Renault Zoe er den bedst sælgende elbil i Europa. I Danmark stod den i 2016 for halvdelen alle solgte elbiler herhjemme. Zoe har især været populær blandt delebilsordninger som københavnske Green Mobility og TADAA, der holder til i Jylland. Kommunerne som Odense, Gladsaxe, Tåstrup og Albertslund har også taget Zoe til sig som oplagte biler til hjemmeplejen.

Men for især de private købere har der været et, eller måske faktisk to udfordringer med Renault Zoe. For det første har rækkevidden på teoretisk 240 kilometer og reelt 150 km været opfattet som for begrænset. Og for det andet, har tanken om at være tvunget til at leje batteriet gennem Renault for mange været en stopklods for et køb. I forbindelse med introduktionen af den nye Zoe fjerner Renault nu begge disse sten i skoen og udvider kredsen af potentielle kunder.

Dobbelt rækkevidde
41 kWh batteri er nok til en rækkevidde på mere end 400 kilometer. (Ifølge NEDC) Det er næsten dobbelt så lang rækkevidde som den oprindelige Zoe med 22 kWh
Batteriet på 41 kWh er samme fysiske størrelse som det 22 kWh batteri, der sidder i den nuværende udgave, og det vejer blot 22 kilo mere. Men rækkevidden er næste fordoblet, og man kan forvente, at bilen ved almindelig kørsel under realistiske forhold holder 300 kilometer mellem hver opladning.

Man kan vælge mellem to versioner af Renault Zoe med 41 kWh batteri. Life versionen er den laveste udstyrsvariant og koster 299.900 kroner. Til den pris følger en bil udstyret med klimaanlæg, hill start assist, elspejle med varme, LED kørelys og R- link systemet med indbygget navigation.

Ønsker man en mere veludstyret model er det Intense versionen man skal have fat i. Her er der ud over udstyret fra Life også bakkamera, hands free card, 16 tommer alufælge, læderrat/gearknop, elklapbare spejle og 3D Sound by Arkamys standard. Denne version koster 324.900 kroner.

Man kan naturligvis stadig få Zoe med 22 kWh batteri. Her er der kun en model at vælge imellem. Nemlig Life versionen og så er prisen 264.900 kroner. Uanset batteripakkens størrelse yder de begge 92 hk.
Med købet af batteriet følger der naturligvis også en garanti på otte år/160.000 km på batteriet.

Masser af opladningsmuligheder
Siden de første Renault Fluence rullede afsted, og de første batteriskiftestationer blev opført, er der sket en kæmpe udvikling i antallet af ladepunkter i Danmark. Danmark er nu dækket ind overalt – størst koncentration naturligvis i og omkring storbyerne.
Det er især Clever og E.ON der står for de landsdækkende netværk. Clever har pt. et godt stykke over 500 ladepunkter. De fleste med 22 kWh udtag og ved Føtex, Shell og andre udvalgte positioner har de også hurtigladere med 43 kWh. Endvidere har de for nuværende over 400 ladepunkter i Sverige.

E.ON er den anden store spiller på landkortet i forhold til infrastruktur. Her er der pt 1350 offentlige ladepunkter, der alle har enten 11 eller 22 kWh ladekapacitet. Desuden har de 40 ladepunkter langs det danske motorvejs net, hvor man lader med 43 kWh.

Den nye Renault Zoe kan allerede nu købes hos landets Renault forhandlere.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.