11. januar 2005 - Pressemeddelelse - Peugeot

Løven i front
Peugeot er danskernes foretrukne bil sjette år i træk

Danskerne har taget godt imod den nye 407'er.
Pressemeddelelse - Peugeot
De danske bilkøbere har igen placeret Peugeot som nummer et: Bilbranchens statistik, der netop er udkommet i dag, for 2004 viser nu, at Peugeot for sjette år i træk blev danskernes foretrukne mærke, når der skal vælges ny bil.

Samtidig slår Peugeot 307 sin position fast, som Danmarks mest købte model, og 206'eren er lige i hælene på 307'eren, som den næstmest købte model.

Der er mange følelser på spil, når man skal vælge ny bil. Men valget handler også om en fornuftig vurdering af, hvordan man mener, at samlivet vil fungere i praksis - specielt med de danske bilpriser. Og de nye tal for bilsalget i 2004 viser, at danskernes forhold til Peugeot har udviklet sig til andet og meget mere end en forbigående romance: For sjette år i træk har bilkøberne placeret Peugeot på førstepladsen, når der skal vælges ny bil.

Det sker endda igen med en ganske bred margin foran konkurrenterne: Med en markedsandel på 12,13 % for personbiler ligger Peugeot 30-50 % foran de tre næste mærker. Men dertil kommer et par andre vigtige førstepladser i statistikken.

Danskerne stiller skrappe krav
"Danskerne er meget prisbevidste, men det er vores fornemmelse, at der ligger en kombination af flere årsager bag de flotte resultater", udtaler Kommunikationschef Janne Bock.

"Det vigtigste er helt klart, at Peugeot har udviklet et bredt og spændende modelprogram, som passer rigtig godt til danskernes smag og praktiske krav. Danskerne er meget bevidste om bilens design og udstråling, men holdningen til køreegenskaberne har udviklet sig til at være lige så vigtige - oplevelsen af dynamik, præcision og køreglæde".

307 nummer et - igen
Titlen for den mest købte model i Danmark gik også til Peugeot. Det er et flot resultat, fordi 307'eren har holdt sig blandt danskernes foretrukne bil de sidste to år.

Den blev valgt til Årets Bil i 2002, og medvirkende til placeringen er en bred palette af spændende modelvarianter, f.eks. 307 Stationcar og 307 SW. De luksusprægede Griffe-versioner med meget udstyr og lækre detaljer er også slået godt an hos danskerne.

206 - gør det igen-igen
Peugeot 206 gør det igen: I 2004 bliver den atter den mest købte model i sit segment. Desuden er den Danmarks næstmest købte model på tværs af alle klasser, næst efter Peugeot 307. Dermed har den holdt sig stabilt i toppen i alle årene siden introduktionen. Det er lidt af en præstation, og tendensen er den samme i resten af Europa.

Købernes forklaring er, at 206'eren er smart. Den har udstråling, den er sporty, og den har gode køreegenskaber. Det tæller også med, at Peugeot 206 vel nok har markedets laveste driftsomkostninger - både på grund af dens driftsstabilitet, en god brændstoføkonomi og en høj gensalgsværdi.

Fortsat dynamik i 2005
Peugeot kommer dog ikke til at hvile på laurbærrene i 2005. En helt ny minibil, Peugeot 1007, står klar først på sommeren, og der er også udvikling inden for det bestående modelprogram.

Men der sker også udvikling inden for Danmarks grænser, bl.a. inden for Peugeots stærke forhandlernet, service og garanti, hvor en opgradering lige har fundet sted, i form af en 2 års/100.000 km garanti fra 1. januar 2005.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER