15. august 2006 - GM

Rekordomsætning hos GM
Tjente 1,2 mia. $ på bl.a. Opel, Saab og Chevrolet.

Tjente 1,2 milliarder dollars på bl.a. Opel, Saab og Chevrolet.
GM
General Motors Corporation tjente 1,2 milliarder dollars i årets andet kvartal, når man ser bort fra specielle udgiftsposter. Det afspejler en forbedring i forhold til sidste år i samme periode på 1,4 milliard dollars - nemlig fra et underskud dengang på 231 milliarder dollars.

GM's øverste chef, Rick Wagoner, siger bl.a.: "Det er skønt at se, at vores daglige business med bilproduktion igen giver overskud - og at vi er på rette spor."

GM Europe, der omfatter Opel, Saab, Vauxhall og Chevrolet, opgiver også tal, renset for specielle poster - og kan med tilfredshed notere et overskud på 124 millioner dollars - op med 94 millioner dollars i forhold til samme kvartal i 2005.

Rick Wagoner: "Det er andet kvartal i rap, vi kan rapportere et overskud for GM Europe, uden de specielle poster. Vi er meget fornøjede med situationen for Saab, der har en salgsfremgang på 24 procent i første halvår i år - og Chevrolet, som er stadigt voksende. Vi er desuden opmuntret over den modtagelse, den nye Corsa fik ved verdenspremieren i London."

Der tales om rensede tal, idet GM som helhed må notere et underskud på 4,3 milliarder dollars, når store summer bl.a. til fratrådte medarbejdere er medregnet.

GM havde i kvartalet rekordomsætning på 54,4 milliarder dollars - op fra 48,5 milliarder dollars i andet kvartal 2005.