28. januar 2008 - DAF

Skat må returnere afgift
I flere tilfælde har Skat opkrævet for meget for store firehjulstrækkere

Ejere af tunge firehjulstrækkere betaler måske for meget i vægt- og privatkørselsafgift
DAF
Det har vist sig, at Skat i visse tilfælde opkræver en for høj vægt- og privatkørselsafgift for

de store firehjulstrækkere, der vejer mellem tre og fire tons, og som er købt på slutsedler
 inden den 24. april 2007, da forslaget om nye registrerings- og ejerafgifter blev vedtaget. Det oplyser Danmarks Automobilforhandler Forening, DAF.
Disse køretøjer i loven er sat til en privatkørselsafgift på henholdsvis 8.800 kroner årligt for en benzinbil og 9.950 kroner årligt for en dieselbil. Ejerne kan imidlertid risikere, at Skat opkræver henholdsvis 18.760 kr.og 19.910 kr., altså små 10.000 kr. for meget i årlig vægt- og privatkørselsafgift.
I et  cirkulære af 8. juni 2007 henviser Skat til, at ejerne selv kan kræve det for meget
opkrævede retur - hvis de opdager det. Skat har ikke kunnet udsende meddelelse eller cirkulære direkte til de pågældende bilejere, da slutseddeldato (før 24.april 2007) ikke er fremgået ved indregistreringen senere. Nogle af disse bilejere henvender sig til forhandlerne i den tro, at det er forhandlerne, der har undladt at oplyse om den højere afgift. DAF anbefaler nu alle forhandlere, der får sådanne henvendelser fra bilejere, at hjælpe disse med at rette henvendelse til Skat med dokumentation for slutseddeldato og indregistrering.Herefter vil det for meget opkrævede blive refunderet.
 
Den fremtidige vægt- og privatkørselsafgift vil herefter også være korrekt.