1. april 2008 - Mercedes-Benz

A-modeller mere grønne
Den reviderede Mercedes-Benz A 150 får start-stop-funktion

Den reviderede Mercedes-Benz A
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz præsenterer på bilmessen i Leipzig en opdateret udgave af deres A-modelrække - som bliver mere og mere populær som billig privatleasingbil herhjemme.

A 150 og A 170 kan som noget ny leveres med en start-stop-funktion, som stopper og starter motoren ved eksempelvis lyskryds i byerne. Det kan spare ni procent benzin ved bykørsel.

Udvendigt får den ny og smartere forlygter, der smelter mere sammen med karosseriets linjer. Kølergrillen og kofangeren har også fået en make-over, og bagtil er der kommet nye baglygter. Invendigt er kvaliteten af indtrækket forbedret, og der er med rund hånd strøet elegangte detaljer rundt i bilen, så som børstede alu-plader på passende steder.

Diesel-modellen A 160 CDI har været gennem Mercedes-Benz' BlueEfficiency-værksted og kan nu køre 22,2 km på literen. Karosseriet er sænket 10 mm, og rullemodstanden og vindmodstanden er sænket, og bremseenergi laves om til strøm, som så ikke behøver at blive produceret af motoren. Også her kommer start-stop-teknologien i brug.

Som noget nyt får A-modellerne blinkende baglygter ved hårde opbremsninger fra over 50 km/t. Og man kan få parkeringshjælp samt hill-holder.