30. maj 2008 - Nissan

Alliance tænker hybridt
Renault-Nissan vil introducere el-biler i Danmark i 2011 og arbejder på hybridbiler

Nissan X-Trail FCV har kørt i to år som forsøgbil i Japan
Nissan/Bilpriser.dk
Renault-Nissan-alliancen holder fast i at præsentere el-biler i Danmark og Israel i 2011, men det bliver Japan og USA, der render med premieren. Her skal der sælges el-biler allerede i slutningen af 2010, oplyser alliancen.

Mens Renault-Nissan forbereder dette, forskes der videre i el-biler med brændselsceller. To prototyper er på et fremskredent stade: Nissans X-Trail brændselscellebil er blevet testet i det virkelige liv i to år, idet flere eksemplarer har været leaset ud til japanske myndigheder.
Desuden er der Renaults prototype Scenic ZEV H2, der er baseret på en Grand Scenic. Den har Nissans egenudviklede brændselsceller, en højtrykstank med brint og kompakte lithium-ion-batterier. De forskellige elementer holdes under gulvet, så pladsen ikke tages fra de fem passagerer.

Begge modeller er blevet fremstillet for at vise, at Renault-Nissan tænker alvorligt på en fremtid uden udstødningsgasser - en brændselscellebil udleder kun vand - og i sommer vil bilerne komme på roadshow i Europa. Nissan X-Trail FCV vil kunne ses i seks europæiske lande, mens Scenic-modellen vil kunne opleves i forbindelse med en miljø-workshop i Barcelona i anden halvdel af juni.