2. juni 2008 - Motorhistorisk Samråd

Veteranbiler på Fars dag
Tusindvis af gamle køretøjer samles på grundlovsdag den 5. juni

Ford Edsel 1958 - luftes måske på torsdag. Foto: Dansk Vintage Motor Club
Motorhistorisk Samråd
Motorhistorisk Samråd har etableret en dansk national dag for de historiske køretøjer. Meget passende bliver det på Fars dag, grundlovsdag den 5. juni. Så på torsdag vil tusindvis af de 55.000  veteran- og vintagekøretøjer af enhver slags i Danmark samles, så alle kan nyde synet af de flotte køretøjer. National Historisk Køretøjsdag kaldes dagen, som holdes for anden gang.

Motorhistorisk Samråd udtaler i anledning af dagen, at "opfindelsen og udbredelsen af den individuelle person- og varetransport er uden tvivl en af de største enkeltstående hændelser, der muliggjorde skabelsen af industrisamfundet. Derfor er alle de historiske køretøjer også en meget væsentlig del af vores kulturarv og underligt nok er bevarelsen af denne kulturarv en næsten udelukkende privatfinansieret opgave.

Den nationale historiske køretøjsdag er tænkt som en dag, hvor så mange som muligt af disse danske historiske køretøjer kan komme frem og atter deltage i transportbilledet, lige som det er meningen, at de i større stil skal kunne udstilles for befolkningen."

Man kan læse mere om de forskellige arrangementer på www.motorhistorisk.dk