11. september 2008 - Honda

Folke-hybrid fra Honda
Honda Insight kommer til Danmark i 2009 til attraktiv pris, lover importør

Honda Insight - til at betale, lover Honda
Honda / Bilpriser.dk
Honda løfter nu sløret for navnet på konceptversionen af deres nye ”Affordable Hybrid” eller en "hybridbil, der er til at betale for almindelige mennesker" på dansk. Navnet bliver Insight. 

Bilen, der skal konkurrere med Toyota Prius, vises første gang på Paris Motorshow. Den nye dedikerede hybridmodel vil blive udstillet sammen med FCX Clarity (brændselscellebilen, som kan leases i USA netop nu) og den nye CR-Z som er Honda’s sports hybridkoncept model. Sammen skal disse tre vise Honda’s engagement til at udvikle mere miljøvenlige transportmidler.

Honda har altid set hybridteknologien som vejen til fremtiden, hvor biler med brændselscelleteknologi kommer til at spille en afgørende rolle. Den nye Insight har et stillink som afspejler FCX Clarity, begge biler er formet til at maksimere effektiviteten af deres motordrivkraft.

Insight-konceptbilen giver et godt billede af designretningen på den produktionsversion som vi i 2009 vil kunne finde på det danske marked, til en yderst attraktiv pris. Fra denne unikke markedsposition vil Insight gøre hybrid teknologien tilgængelig for en ny generation af danske kunder, hævder importøren.

Honda Insight vil have stor fordel i den betydelige prisreduktion i bilens Intergrated Motor Assist (IMA) komponenter , hvilket resulterer i den mest prisbillige hybrid bil til dato. Den ny Insight vil blive tilbudt som en femdørs hatchback med plads til fem passagerer og er bygget på en helt ny platform. Ingeniørerne har placeret batteripakken under bagagerummet, hvilket giver Insight både et lavt tyngdepunkt og den normale praktiske anvendelse af en hatchback.

Insight vil forbinde forskellige teknologier, inklusiv en funktion som skal assistere kunderne til at opnå en brændstofbesparelse i den faktiske hverdagskørsel. Den nye hybrid skal produceres på Honda’s japanske Suzuka-fabrik , som fornyligt har udvidet deres hybrid produktionslinie. 

”Den originale Honda Insight blev lanceret i 1999 og var en pioneer for hybrid teknologien i Europa og er stadig et ikonsymbol for Honda’s miljøengagement”, sagde Takeo Fukui, Honda Motor Co., Ltd. CEO.
”Denne nye hybrid vil også give genlyd, fordi at vi nu kan tilbyde en affordable hybrid til et større segment af kunder som ønsker enestående brændstoføkonomi samt stor køreglæde”, tilføjer han.

Den nye Insight er kulminationen af to årtier med hybridresearch og udvikling af hybridteknologien. Insight vil blive produceret og solgt fra første halvdel af 2009.