12. september 2008 - Børsen

Pendler-sportsvogn
Engelske Trident sender voldsom - og økonomisk - sportsvogn på gaden.

Trident Iceni - 25 km/l på en liter biodiesel.
Pleasure.dk / Trident
Britiske Trident sender inden længe superbilen Trident Iceni ved 6,6 liter V8-dieselmotor på gaden. Målgruppen er fartglade, men miljøbevidste bilister, der skal på motorvejen hver morgen på vej til jobbet.

Der er tale om en ægte sentation inden for hurtige biler, for denne lækkerbidsken når let 320 km i timen - og ved almindelig motorvejshastighed kører den - hold fast - 25 kilometer pr. liter diesel. Det er ikke set før, skriver Børsens feinschmecker-hjemmeside Pleasure.dk

Stor er bedre end en lille
Iceni er designet af Phil Bevan, der har skabt plads til en 6,6 liters Duramax-motor ydende 550 hestekræfter - en motor der kan tage alle former for miljø-diesel uden modifikationer eller andre tilsætningsstoffer i tanken.

Så væk er mantraet om, at en lille hårdtarbejdende motor er mere økonomisk end end stor motor, der kører på lav kraft.

Trods gentagne afvisninger fra britiske miljø-puljer, der er øremærket udvikling af miljøbiler, har folkene bag Trident Iceni investeret 2,3 mio. pund i udviklingen, og nu håber teamet, at anstrengelserne vil vise sig at være en guldgrube for selskabet.

På en godkendt bane har Trident Iceni præsteret at køre hele 25 kilometer pr. liter med en
gennemsnitlig fart på 112 km/t. Og det med en bil, der kan accellerere fra 0-100 km/t på fire sekunder!

Chassiet er garanteret mod korrosion i 100 år, og da karrosseriet er i composite materialer er rust-behandling unødvendig, lover producenten.

Prisen er ca. 700.000 kr. før skatter og afgifter.

Læs mere på www.trident-vehicles.co.uk/