23. september 2008 - De Danske Bilimportører

Kraftigt fald i bilsalget
Salget af personbiler faldt med 15,2 pct. i august.

Salget af nye personbiler tog en hård opbremsning i august.
De Danske Bilimportører / Bilpriser.dk
Salget af nye personbiler faldt i august måned med 15,2 procent sammenlignet med august 2007. I de første otte måneder af 2008 er der dog samlet set solgt 4 procent flere personbiler end i samme periode sidste år, og det samlede bilsalg for 2008 ligger dermed fortsat på et højt niveau, oplyser De Danske Bilimportører.

”Nybilssalget for august er, som mange frygtede, faldet betydeligt. Hvis nedgangen fortsætter i de kommende måneder, er det bekymrende, både for branchen, men i høj grad også for samfundet som helhed. Der er et stort og akut samfundsbehov for at få udskiftet den meget gamle danske bilpark af hensyn til både miljø, klima og trafiksikkerhed. Med det fortsat faldende nybilssalg vil den tiltrængte teknologiske fornyelse af bilparken blive bremset”, siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Det er de små biler, der sælger bedst. I august var 51 pct. af de nyindregistrerede biler småbiler som Toyota Aygo, Citroën C1, Skoda Fabia og Chevrolet Aveo. Lille mellemklasse fik en andel på 18,5 pct, store mellemklasse fik 15,8 pct,  luksusbilerne fik 2,5 pct., sportsvognene fik 0,2 pct., MPV'erne fik 8,3 pct., firehjulstrækkerne og minibusserne fik 3,6 pct., mens der kun blev solgt en elbil.

Varebiler stadig stærkt faldende

Salget af varebiler faldt ligeledes i august i sammenligning med samme måned sidste år. Der er i august således solgt 27,4 procent færre nye varebiler end i august måned 2007, og dermed fortsætter de seneste måneders fald.

”Salget af varebiler er bl.a. påvirket af en stor usikkerhed blandt private købere omkring reglerne for privat brug af gulpladebiler. Vi oplever, at mange er i tvivl om reglerne og, at det afholder dem fra at købe en varebil til privat brug. Samtidig påvirker den økonomiske uro i øjeblikket naturligvis også varebilssalget, da en stor del af salget sker til erhvervslivet”, siger administrerende direktør, Bent Mikkelsen.

Færre indregistrerede lastbiler

I august 2008 blev der indregistreret i alt 517 nye lastbiler, hvilket er 8,7 procent færre end i august 2007. Der er i årets første otte måneder indregistreret 3,7 procent færre nye lastbiler end i samme periode sidste år.