14. november 2017 - Hyundai

Den nye Hyundai KONA
Danmarkspremiere på Hyundai KONA i det nye år.

Danmarkspremieren på Hyundai KONA sker i begyndelsen af det nye år. Priser er endnu ikke på plads.
Hyundai

Den helt nye livsstilsbil, KONA, som får Danmarkspremiere i begyndelsen af det nye år, er en SUV model der især er rettet mod folk, der ikke har noget imod, at en bil gerne må skille sig ud fra mængden med et unikt design.

Hyundai KONA kommer med tre motorer med op til 177 hk og mulighed for firehjulstræk. Bilen gør sig bemærket med god plads samt udtryksfuldt design og fås med en lang række sikkerhedsudstyr – bl.a. automatisk nødbremse og det er vel at mærke som standard.

Verdens fjerdestørste bilproducent, Hyundai, skruer op for modelprogrammet med den spritnye model KONA. SUV biler er stigende i popularitet overalt i Europa – og Danmark er ingen undtagelse. Timingen er perfekt og Hyundai satser stort på Europa, og den nye kompakte SUV KONA skal i høj grad afspejle en aktiv livsstil. Ikke mindst takket være en pæn frihøjde på 17 cm. Med Hyundai KONA sættes en vigtig milepæl frem mod 2021, hvor Hyundai har en ambition om at være det største asiatiske mærke i Europa.

Hyundais nye kompakte SUV

Hyundai KONA er en fræk livsstilsbil, der appellerer til helt nye kundesegmenter. Designet er udtryksfuldt og emotionelt. De dobbelte forlygter, de store hjul og det tofarvede tag giver bilen et dynamisk udseende – og så overrasker den med sine praktiske dyder såsom stor rummelighed og godt udsyn. Og for at understrege det frække og livsstilsagtige kommer KONA i fire udstyrsniveauer med mulighed for forskellige friske farvepakker til kabinen: farvede syninger på sæderne og rattet samt detaljer omkring luftdyser og gearknoppen. Alt afhængig af bilens farve og model. Og så kommer KONA som én af de få i klassen både som to- og firehjulstrækker.

Sikkerhed i top
Hyundai KONA er spækket med udstyr, også når det gælder sikkerheden. Allerede fra standard er der automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse og en radarbaseret nødbremse, der virker op til 180 km/t. Nødbremsen er bundet op med et kamera i forruden og en radar i fronten, der registrerer trafikken foran bilen, og systemet advarer hvis, man bør bremse.

Bremser man ikke, vil bilens egne sikkerhedssystemer tage over og nedbremse bilen. Ved hjælp af radar og kamera er KONA dermed i stand til at nedbremse i alt slags vejr. Dertil kommer vognbaneassistent, træthedsregistrering, Bluetooth, fartpilot, DAB-radio, varme i forsæder samt rat og meget andet.  

Med Life+ vil der bl.a. også være 7” touchskærm, tagbøjler, baksensor og –kamera, som med fotografisk nøjagtighed guider føreren på vej i selv de mest vanskelige parkeringssituationer. Så snart bilen er sat i bakgear, aktiveres bakkameraet automatisk, og på skærmen vises sigtelinjer, så man nemt kan bedømme afstand og retning. 

Trend tilføjer el-klapbare sidespejle med varme, Smart Key, trådløs opladning til smartphones, klimaanlæg, bakspejle med automatisk nedblænding, regnsensor, alarm for tværgående trafik, Blind Spot Detection, hvor to radarer overvåger de bagfrakommende biler, når man fx vil overhale. Når der kommer en bil, lyser et lille LED-ikon i sidespejlet i den side, hvor den vil passere. Hvis man alligevel går i gang med at skifte bane, begynder ikonet at blinke, mens der lyder en akustisk advarsel.

Premium har yderligere fuld LED for- og baglygter med statisk kurvelys samt fjernlysassistent, chrom front, 8” navigation med helt nyt Premium lydsystem og otte højtalere fra den amerikanske lydspecialist Krell, der leverer en fantastisk lyd i den nye KONA. Nyt er også head up display med automatisk skiltegenkendelse, hastighedsinformation og navigering info plus meget mere.

Tre forskellige motorvarianter – senere også som elbil
Motorprogrammet består af to benzinudgaver; en 1.0 T-GDI med 120 hk samt en 1.6-liters T-GDI med 177 hk aut. og 4WD. Dieselfronten omfatter 1.6-liters motor med enten 115 hk med manuelt gear og forhjulstræk eller 136 hk. med DCT. Her kan man desuden vælge mellem forhjulstræk eller firehjulstræk.

I 2018 ventes KONA-programmet udvidet med en elbil med en rækkevidde på op knap 400 km.

KONA er bygget på en helt ny platform med kraftige frontrammer og mulighed for et kompakt firhjulstræk, som ikke er set i Hyundais modelprogram før. Den kompakte og lave opbygning gør, at vælger man KONA med firehjulstræk, går det ikke ud over pladsen i bagagerummet. KONA er 416 cm lang og 180 cm bred. Højden er 155 cm (med tagbøjler 156 cm), og akselafstanden på 260 cm er med til at sikre KONAs gode pladsforhold.

Uanset udgave leveres KONA selvfølgelig med de kendte fem års garanti uden kilometerbegrænsning.