• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. december 2008 - Politiken

Golf går 40 km/l

Hybrid-Golf vil kunne køre 2.000 km på en tankfuld diesel

VW Golf BlueMotion er helt tørstig i sammenligning med den ny hybrid. VW Golf BlueMotion er helt tørstig i sammenligning med den ny hybrid.

Politiken
VW planlægger at bygge Golf, der kan køre 40 km på en liter diesel
En VW Golf hybridbil, der kører 40 km pr. liter diesel, er undervejs. Det skriver Politiken på basis af en artikel i svenske Auto Motor & Sport. 40 km på literen er cirka det dobbelte af det højest opnåelige med en VW Golf BlueMotion. Det kræver "blot", at VW får sat sin hybridmodel, TwinDrive, i produktion. Den har både elmotor og dieselmotor, og når de kører i tandem, kan det give helt forrygende god økonomi, skriver avisen.

50 km på en opladning, bedre end Toyota Prius

Indtil videre har pressen kun VW's egne oplysninger om bilen, men næste år bliver 20 testeksemplarer sendt ud i den tyske trafik, og så vil det vise sig, om de gyldne løfter holder.
Så vidt det er oplyst, udvikler dieselmotoren og el-motoren tilsammen 185 hk, og at bilen altså ved blandet kørsel skulle være i stand til at køre 40 km/l. På ren elkraft triller bilen 50 kilometer, mens den nok mest solgte hybridbil, Toyota Prius, kun kan køre få km på ren el.

Kombinationen af dieselmotor og kraftige batterier bliver dyr.

Der er heller ikke endnu oplysninger om, hvad sådan en hybrid-Golf kommer til at koste – eller hvornår den kan leveres - om overhovedet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.