• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. februar 2009 - Volvo

Volvo-læder uden krom

Volvo tænker på allergikerne og undgå krom og nikkel i bilerne

Læderstuen i en Volvo er nu kromfri. Læderstuen i en Volvo er nu kromfri.

Volvo
Kromfrit læder
Volvo er gået i krig med stoffer, der giver allergi. Et resultat af denne indsats kommer de Volvo-kørere til gode, der er allergiske over for krom, idet alt læder, der anvendes i interiøret i Volvo's biler, nu behandles i en kromfri indfarvningsproces, hvor der anvendes enten naturlige eller syntetiske indfarvningsmaterialer. Det et godt for både menneske og natur.

Slipper for kløe i flere dage
Krom er en hyppig årsag til hud-overfølsomhed, og hvis en person med kromallergi kommer i berøring med læder, hvor der er brugt krom i indfarvningsprocessen, bliver vedkommende ramt af et kløende udslæt, der kan vare i adskillige dage. Den eneste mulighed for at undgå det, er ikke at komme i berøring med krom, og det er altså nu muligt i Volvo's nye biler.

Mindre nikkeludslip fra interiøret
For at gøre livet lettere for personer, der lider af nikkelallergi, har Volvo fastlagt nogle krav til, hvor stort udslip, der må være, og er begyndt at teste de nikkelholdige dele for at sikre, at kravene efterleves. Ved at dække de relevante dele med en belægning, der er fri for nikkel, er det lykkedes Volvo at mindske udslippet fra interiørdele som f.eks. indvendige dørgreb, gearstang, nøgle m.m. 
I den industrialiserede verden er nikkelallergi en af de mest almindelige årsager til allergisk kontakteksem. Man anslår, at op til 15 procent af alle kvinder og 5 procent af alle mænd lider af denne form for allergi.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.