• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. april 2009 - Finans og Leasing

Privatleasing tredoblet

Bilpriser.dk med i Rabatten på DR1 på torsdag. Emnet er privatleasing.

BMW er en af de mest aktive importører på privatleasingområdet. Flere er fulgt efter. BMW er en af de mest aktive importører på privatleasingområdet. Flere er fulgt efter.

Erhvervsbladet.dk
Hver 10. leaser
Privatleasing er i voldsom vækst. I 2008 blev der leaset 5.622 biler til private, næsten en tredobling i forhold til 2007, da private leasede 1.960 biler, skriver Erhvervsbladet.dk.
Alene i fjerde kvartal 2008 blev der leaset 2.095 biler til private. Det svarer til, at 1 ud af 10 danskere, der anskaffede sig ny bil i den periode, gjorde det via leasing.

Leasing til private har fået et gennembrud

"Vi må sige, at bil-leasing til private nu for alvor har fået sit gennembrud", siger direktør i foreningen Finans og Leasing, Christian Brandt, til ErhvervsBladet.dk.
Han peger på en række årsager til, at privat bil-leasing nu er slået an hos danskerne:
* For det første er privatleasing af biler blevet markedsført kraftigt i de senere år, og der er stor konkurrence på leasing og vilkår mellem selskaberne.
* For det andet kender mange danskere leasingkoncepterne fra erhvervslivet, som har benyttet sig af leasing af biler og maskiner i årevis.
* For det tredje er der mange danskere, der foretrækker at lease, fordi de ikke samme omfang som hvis de køber skal bekymre sig om værkstedsregninger og værditab, når en ny bil skal anskaffes.

Bilkøberne lægger vægt på budgetsikkerhed
Hans vurdering bekræftes af direktør Frank Skærbæk, Toyota Finans.
"I disse usikre tider fortrækker folk ofte den budgetsikkerhed, der kan ligge i leasingordninger", siger Frank Skærbæk. Han regner med, at leasingsalget vil stige yderligere i den kommende tid.
Den kraftige stigning i antallet af leasede biler til private kommer, selvom der i perioden har været en del debat om leasingselskabernes taksering af småskader i form af de buler og ridser, som er på bilen, når den leveres tilbage til leasingselskabet efter lejeperiodens udløb.
"Men i de allerfleste tilfælde takseres buler og ridser til beløb i størrelsesordenen 2-3.000 kr. Og i de leasingselskaber, der er med i vores forening, foretages takseringen normalt af en uafhængig taksator", siger Christian Brandt.

Bilpriser.dk i DR Rabatten
Også medierne interesserer sig mere og mere for privatleasing. For eksempel vil DR-programmet Rabatten på DR1 på torsdag den 30. april kl. 19,30 have et indslag om privatleasing. Bilpriser.dk har stillet ekspertise til rådighed for programmet i form af en kommentator og i form af beregninger på fem leasingtilbud. Vi kommer med bud på, om det kan betale sig at lease en Mercedes C 180 stationcar, en Opel Vectra 2.0 CDTI Elegance stationcar,  en Citroën C5 1.6 HDI stationcar, en Kia cee'd 1.6 CRDi stationcar og en Peugeot 207 1.4 HDI.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.