• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juli 2009 - Motor-magasinet

Vandt sag om brugtmoms

TJ Biler vandt retssag om 1,5 mio. kr. over selveste SKAT i sag om brugtmoms.

TJ Biler har vundet over SKAT i sag om brugtmoms ved eksport. TJ Biler har vundet over SKAT i sag om brugtmoms ved eksport.

Motor-magasinet / Bilpriser.dk
SKAT tier om afgørelse
Ved eksport af brugte biler til udlandet skal danske bilforhandlere ikke betale brugtmoms af godtgjort registreringsafgift, afgjorde Landsskatteretten i november og omgjorde dermed Skatterådets hidtidige afgørelse. Det skriver Motor-magasinet.
Det var Thomas Jacobsen, indehaver af TJ Automobiler i Esbjerg, som kørte sagen i Landsskatteretten og vandt sagen den 20. november sidste år, men først langt inde i 2009 har han fået sine cirka 1,5 million kroner retur, og ikke alle sagsomkostninger er dækket. TJ Automobiler kørte sagen på egen hånd med hjælp fra KPMG i Århus.

Eksportører kan kræve moms tilbagebetalt 3 år tilbage
"Skat har således krævet ulovlig moms af afgiftsgodtgørelsen, men de går ikke ud aktivt og oplyser om den nye praksis, og jeg tror, at der er mange i branchen, der ikke er klar over dette, siger Benny Jensen, BJ Auto i Silkeborg til bladet. Han eksporterer også biler.
Man kan få uretmæssig moms tilbagebetalt for en 3-årig periode fra november 2005 til november 2008, og der er en genoptagelsesfrist på et halvt år, så deadline er op over, skriver Motor-magasinet.
"Det er da dejligt at få ret, men jeg føler, at hele sagen er grotesk, og at der har været en alt for langsom sagsbehandling, og jeg er efterhånden træt af de mange kampe med myndighederne", siger Thomas Jacobsen til Motor-magasinet.

Firmaer har måttet lukke på grund af SKAT

Han har kendskab til bilfirmaer, som har måttet lukke som følge af SKAT's krav om betaling af den pågældende moms.
"Det hele har gjort, at jeg ikke længere er stolt af at være dansker. Man gør alt, for at der ikke skal eksporteres biler, selv om bilforhandlere burde have samme ret i EU - men det har de ikke", udtaler Thomas Jacobsen.
Han kan godt se, der går mange penge ud af statskassen ved eksportgodtgørelser, men i stedet sælges der nye biler, som giver masser af penge i kassen, mener han.
TJ Automobiler har cirka 20 års erfaring inden for eksport af biler til bilforhandlere over hele verden.
Landsskatterettens afgørelse per 20. november 2008 har journalnummer 07-03052.





BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.