• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. maj 2019 - Skattestyrelsen

Skylder du penge?

Tusindvis af skyldnere risikerer at få klippet nummerpladen.

Siden 1. marts er der udsendt varslingsbreve til borgere, som ejer køretøjer, hvor der ikke er blevet betalt vægtafgift, grøn ejerafgift eller vejbenyttelsesafgift. Siden 1. marts er der udsendt varslingsbreve til borgere, som ejer køretøjer, hvor der ikke er blevet betalt vægtafgift, grøn ejerafgift eller vejbenyttelsesafgift.

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen er påbegyndt en proces, hvor op imod 100.000 bilejere, som skylder staten penge for motorafgifter, i sidste ende kan risikere at få nummerpladerne klippet.

100.000 borgere kan i værste fald risikere at få sendt deres nummerplader til inddragelse hos politiet.

Skattestyrelsen begyndte i marts det store arbejde med at sende oplysninger til politiet om bilejere, som ikke har betalt deres motorafgifter. På baggrund af oplysningerne har politiet klippet de første nummerplader.

Ifølge Skattestyrelsens seneste opgørelse fra marts 2019 er der i alt ca. 230.000 skyldnere med en samlet motorgæld på ca. 750 mio. kr. på køretøjer, som de er den primære bruger af.

Ca. 100.000 af disse risikerer i den kommende tid at få oversendt køretøjer til nummerpladeinddragelse hos politiet – heraf er ca. 90 procent privatpersoner, mens ca. 10 procent er virksomheder.

- Det vigtige for mig er ikke, at politiet klipper så mange nummerplader som muligt. Målet for os er at få danskerne til at betale de afgifter, de skylder. Det bør stå klart nu, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Peter Thorgaard.

Siden 1. marts er der udsendt varslingsbreve til borgere, som ejer køretøjer, hvor der ikke er blevet betalt vægtafgift, grøn ejerafgift eller vejbenyttelsesafgift. Betalingsfristen er dog ikke nået endnu for en stor andel af de varslede køretøjer. Men før påske var der tilsammen betalt knap 1 mio. kr. fra borgere, som har modtaget et varslingsbrev.

- Processen med at få ryddet op er kun lige begyndt. Vi forventer løbende at kunne sende oplysninger til politiet, og man bør derfor få betalt sin motorgæld. Ellers risikerer man i sidste ende, at politiet klipper pladerne, siger Peter Thorgaard.

Skattestyrelsens proces bliver løbende evalueret med henblik på at udvide antallet af køretøjer, der sendes til nummerpladeinddragelse. Det sker frem mod implementeringen af en mere automatiseret løsning til efteråret.

Den øvrige mængde skyldnere, 130.000 bilejere, har en gæld, som allerede ligger til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Her risikerer borgeren bl.a. at blive modregnet i en overskydende skat, hvis gælden ikke indfries.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.