• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. februar 2022 - Applus Bilsyn

Fald i bilrejsende i vinterferien

Hold øje med trafikreglerne i udlandet og undgå bøder.

Mens hver tredje bilist kørte på vinterferie i 2020, er det kun hver tiende i år, viser undersøgelse foretaget i februar af Applus Bilsyn. Mens hver tredje bilist kørte på vinterferie i 2020, er det kun hver tiende i år, viser undersøgelse foretaget i februar af Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn

 
Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn afslører, at antallet af bilrejsende i vinterferien på ny er rekordlavt. Se hvordan du orienterer dig i junglen af trafikregler til udlandets mest populære vinterdestinationer.
 
Lysten til at bruge årets vinterferie på at komme udenlands og stå på ski i de sneklædte bjerge nord eller syd for Danmark er formentlig uændret hos de fleste skientusiaster.
Ikke desto mindre vælger markant færre danskere igen i år at køre afsted på vinterferie, viser en internetundersøgelse foretaget i februar af Applus Bilsyn, der har rådført sig med 1.351 bilister.

Knap 10 procent svarer bekræftende på, at de skal afsted på bilferie i vinterferien, mens hele 88 procent vælger at blive hjemme. 

For to år siden – lige før coronapandemien tog fart - gennemførte Applus bilsyn en identisk undersøgelse, og dengang valgte hver tredje bilist at tage afsted på vinterbilferie.

- Gennem årene har vi spurgt bilister om deres rejsevaner i vinterferien, og når vi sammenligner tendenserne fra tidligere, kan vi se, at der også i år er tale om et betydeligt fald, formentlig kun overgået af sidste år, hvor der endnu ikke fandtes coronavacciner, fortæller John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus Bilsyn.
 
Udover at have styr på indrejsereglerne for både dit besøgsland og Danmark samt dit coronapas før afrejse er det bestemt også vigtigt at tjekke op på reglerne for vinterdæk. Skal man til Sverige eller en af de sydlige skiferiedestinationer, er der typisk krav om vinterdæk. Trods masser af sne er dette ikke tilfældet i Norge.

Cirka 250.000 bilister kører afsted
Antallet af bilister i Danmark er omkring 2, 4 millioner, og for den knap kvarte million bilister, der er altså vælger at rejse afsted, lyder et af rådene fra bilsynsvirksomheden, at man læser op på trafikreglerne i udlandet. Ikke uventet er der stor forskel på, hvilke dæk man skal have på bilen i Danmark og i udlandet, hvor snefaldene kan være meget kraftigere.
 
Både Sverige, Tyskland, Østrig, Schweiz og den nordlige Aostadalen i Italien har krav om vinterdæk på bilen, mens dette ikke er tilfældet i Norge. Ønsker man at garnere bilens hjul med snekæder, er dette en valgmulighed i Østrig, Tyskland og Sverige.

- Herudover skal man naturligvis huske miljøzonemærker, hvis rejsen går gennem Tyskland. Har man ikke et mærke, risikerer man en bøde på 80 euro. Vi anbefaler også, at man har tjekket op på basaler som frostsikker sprinklervæske, bilens batteri og gule sikkerhedsveste, der hører til det lovpligtige udstyr. For et effektivt A-Z-tjek af bilen kan man køre en tur i synshallen før afrejse, siger John Gantzhorn og fortsætter:

- Sidst men ikke mindst skal man selvfølgelig hele tiden opdatere sig om indrejsesituationen i ens ferieland, og de særlige sundhedsmæssige regler, der gælder på stedet. Det gør man via Udenrigsministeriets hjemmeside.
 
Mulige afgifter på din rejse
Går rejsen gennem Norge, Frankrig, Schweiz og Østrig, indkræver myndighederne flere steder vej-, brug- eller tunnelafgifter. De fleste betalinger foregår automatisk med en tilsendt regning. Bid mærke i at afgifter altid skal betales i et EU-land. Vær også opmærksom på at langt hovedparten af landene i Europa - gennem de danske myndigheder – har mulighed og ret til at inddrive trafikbøder. Læs mere på nettet om bro- og hastighedsafgifter i Europa.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.