27. april 2009 - Toyota

Yaris med stop-start
Toyota Yaris har fået stop-start-system og ny motor

Den ny Yaris kan fås med 1,3-motor med 101 hk
Toyota
Yaris-makeover
Toyota Yaris, som er en af Danmarks mest populære biler, har fået foretaget en makeover med bl.a. nye og opdaterede motorer, ny teknologi og nye udstyrsbetegnelser.
Toyota Yaris vil fremover kunne fås med en nykonstrueret 1.3 liters benzinmotor, som yder 101 hestekræfter, og som samtidig er forsynet med en nyudviklet 6-trins gearkasse. Motoren har Stop & Start System, som betyder, at motoren går ud, når bilen er i frigear, og føreren har sluppet koblingen.

Ny Yaris kan køre 19,6 km/l
Bilen starter automatisk, når føreren igen kobler ud for at sætte bilen i gear. Funktionen betyder, at bilens motor er slukket, når der ikke er brug for den, hvilket giver et lavere brændstofforbrug og nedsætter udledningen af forurende stoffer fra bilens udstødning. Yaris med Stop & Start-teknologi kører i gennemsnit 19,6 km/l og har en af klassens laveste CO2-udledninger på 119 g/km.

Dieseludgaven kører 23,8 km/l

Dieseludgaven har fået partikelfilter og 6-trins gearkasse, hvilket sammen med en generel opdatering af bilens 1.4 liters motor med 90 hestekræfter har forbedret det gennemsnitlige dieselforbrug til 23,8 km/l svarende til en udledning af CO2 på kun 110 g/km.

Toyota Optimal Drive
Alle tre motorvarianter i Toyota Yaris er omfattet af Toyotas Optimal Drive-filosofi, som handler om at forbedre bilens ydelse og fastholde køreglæden, samtidig med at brændstofforbruget sænkes og udledningen minimeres.
Øvrige ændringer og udstyr
Det er ikke kun teknikken og teknologien, der er forbedret i den face-liftede Toyota Yaris. Bilen er generelt blevet opgraderet i forhold til den nuværende version og kan i endnu højere grad tilfredsstille de behov, som pendlere og familier har til deres bil. Af særlige ændringer kan bl.a. nævnes:

* Ny grill med mindre luftindtag og mere fremtrædende tågeforlygter
* Nye forlygter
* Ny bagkofanger
* Nye baglygter
* Højdejustering af førersædet

Flere udstyrsniveauer end tidligere

Toyota Yaris ændrer udstyrsbetegnelser, som det også er tilfældet med det meste af Toyotas øvrige modelprogram. Ud over T1, T2 og T3 udvides antallet af udstyrsniveauer med S og T4 for at tilfredsstille behovet blandt kunder, som gerne vil have lidt ekstra.
S-serien er baseret på udstyrsversionen T2 plus, men har endvidere alufælge, manuel aircondition, sportsrat, sportsfrontgrill, analoge instrumenter og et særligt S-indtræk. T4 er baseret på T3 plus udstyrsversionen, men har også bakspejl med automatisk nedblænding og et særligt beige indtræk.

Prisstigningerne er minimeret
Trods væsentlige produktforbedringer er det alligevel lykkedes at minimere prisstigningerne på Toyota Yaris, som fås fra kr. 152.281. Udgaven med 1.3 liters motor og Stop & Start-teknologi fås fra kr. 180.561 og dieseludgaven, der nu har fået partikelfilter, koster fra kr. 193.447. Priserne er eksklusive eventuel metallak og leveringsomkostninger.