25. juni 2009 - Forsikringsoplysningen

Husk rejseforsikringen
42 procent af danskerne håber på heldet og dropper rejseforsikringen

Så er det tid til ferieturen sydpå - men er rejseforsikringen på plads? Foto: VW.
Forsikringsoplysningen
42 gambler med forsikringen
42 pct. af danskerne er klar til at gamble med deres rejseforsikring, hvis skal på ferie sydpå. De ser det kun som en mulighed og ikke som en nødvendighed at købe en rejseforsikring til deres ferie, viser ny forbrugerundersøgelse fra Forsikring & Pension.

Risikerer at skulle betale flere hundredetusinde kroner

"Jeg tror ikke folk ved, hvad de kan risikere, hvis de overvejer at rejse sydpå uden en rejseforsikring. Bliver du syg og skal du selv betale sygebehandling og hjemtransport med ambulancefly, kan det nemt koste flere hundrede tusinde kroner", siger konsulent Helle B. Pedersen, Forsikringsoplysningen.

Flere mænd klar til at tage chancen
Mænd er mere villige end kvinder til at gamble og overveje at rejse sydpå uden en rejseforsikring. 46 pct. af alle mænd ser det ikke som en nødvendighed at købe en rejseforsikring til ferien sydpå. Samme syn på rejseforsikringer har kun 38 pct. af kvinderne, viser forbrugerundersøgelsen.
Hvis man rejser sydpå til lande i EU, Schweiz og Liechtenstein, risikerer man selv at skulle betale for hjemtransport. Den offentlige sygesikring betaler for sygebehandlingen.  På ferier uden for EU, eksempelvis til Tyrkiet, skal du selv betale både hjemtransport og sygebehandling.