2. juli 2009 - Toyota

Ny og større Toyota Verso
Miljøhensyn, komfort og sikkerhed i den 7-sæders MPV

Den nye Verso er vokset otte centimeter i længden og to i bredden

Toyota
Verso har fået vokseværk
Toyotas helt nye Verso er nu gaden. Modellen er vokset på alle ledder. Med op til syv sæder og et yderligere forbedret Easy Flat-system, der med et snuptag får sæderne til at forsvinde, så der dannes et helt plant gulv, byder den på stor alsidighed og endnu bedre plads til familien end forgængeren.

Den nye Verso bygger på Avensis-platformen og er vokset med otte centimeter i længden og to i bredden. Der er lagt tre centimeter til akselafstanden, og alt i alt betyder det rummelighed og komfort på et væsentligt højere niveau.

Ingen kompromisser
Bilen fungerer som en MPV, men har køreegenskaber som en personvogn. På samme måde er kraftoverskud og køreglæde øget, samtidig med at brændstofforbrug og CO2-udledning er sænket ved hjælp af Toyotas Optimal Drive-filosofi. Her er en række intelligente teknologier bragt i anvendelse  for at forhindre spild og øge effektiviteten. Dette betyder lav friktion, reduceret vægt og avanceret ventilstyring, og Toyota Optimal Drive er standard, der ikke koster ekstra.

Med fem eller syv sæder
Verso fås med fem eller syv sæder. Priserne begynder ved 293.183 kroner. Der er fire udstyrsniveauer at vælge imellem, og allerede fra T1 er udstyr som aircondition fjernbetjent centrallås og varme i forsæderne standard, ligesom der er fuld sikkerhedspakke med elektronisk stabilitetssystem og syv airbags og Hill-start Assist Control til hjælp ved igangsætning på stejle stigninger. Dertil kommer et omfattende program af individuelt ekstraudstyr.

Med fem sæder har den nye Verso et bagagevolumen på 484 liter. Med alle syv sæder i brug er der fortsat plads til 155 liter bag tredje sæderække. Dertil kommer ekstra opbevaringsplads under gulvet og en række praktiske anbringelsesmuligheder i kabinen. Bilens totallængde er vokset til 4,44 meter.

Med syv sæder kan Verso konfigureres på 30 forskellige måder. Hvis man aldrig har brug for mere end to pladser, kan man med fordel vente på Sportsvan-udgaven på gule plader, som introduceres senere

Reduceret forbrug og CO2-udledning
Der er to benzinmotorer og tre dieselmotorer at vælge imellem. Benzinmotorerne er på 1,6 og 1,8 liter med 132 og 147 hk. Effektiv forbrænding sikres af den nye Valvematic-teknik, der sørger for præcis regulering af lufttilførslen ved at variere både åbningstid og løftehøjde på motorens ventiler. Resultatet er høj ydelse kombineret med lavt forbrug og lav udledning af skadelige stoffer. De to motorer kører henholdsvis 14,9 og 14,5 km/l ved blandet kørsel. 2-liter D-4D dieselmotoren med 126 hk kører 17,9 km/l og har en CO2-udledning på kun 146 gram pr. km. Dertil kommer de to 2,2 liter D-CAT dieselmotorer med henholdsvis 150 og 177 hk og særlig ren udstødning, som både fjerner størsteparten af partiklerne og kvælstofferne.

6-trins gearkasse er standard i alle motorvarianter. Til 1,8-liter-modellen fås desuden den nye trinløse automatgearkasse Multidrive S, som byder på øget komfort uden mærkbar forøgelse af benzinforbruget. 2.2 D-4D med 150 hk leveres kun med en nyudviklet 6-trins automatgearkasse.

Billeder i bakspejlet
Udstyrsniveau T2 byder bl.a. på 2-zonet klimaanlæg, flyborde ved anden sæderække, afkølet handskerum og musikanlæg med 6 højttalere og Bluetooth-teknik. T3-niveauet har desuden bakkamera med monitor i bakspejlet, fartpilot med fartbegrænser, regnsensor i forruden, Smart Entry & Start-system (nøglefri betjening), 16” alufælge samt mulighed for tilvalg af panorama glastag. 

Som alle Toyotaer er den nye Verso omfattet af tre års garanti.