20. januar 2010 - Volkswagen

Amarok pick-up fra VW
VW Amarok har verdenspremiere under Dakar-rally.

Amarok er sammen med Volkswagen Transporter officiel følgebil for Rally Dakar 2010.

Volkswagen
Amarok som følgebil
Volkswagens nye Pick-up Amarok spiller en ikke uvæsentlig rolle under dette års Dakar-rally, nemlig den som følgebil for de fire Race Touaregs og deres mandskaber. Der er tale om en verdenspremiere, da Amarok ikke tidligere har været vist offentligheden. Amarok bliver bygget i Argentina og Dakar er dermed en oplagt scene for lanceringen af Volkswagens nye pick-up.

Særlig tilpasning til Dakar
Men det er ikke blot Volkswagen teamet, der nyder godt af Amaroks mange egenskaber, Amarok er sammen med Volkswagen Transporter officiel følgebil for Rally Dakar 2010 og A.S.O. organisationen. Ud over de stærke kvaliteter, som de seriefremstillede Amarok besidder fra fødslen har Volkswagen ombygget i alt 4 af de 20 Amarok, der kører ved Dakar. Disse er blevet ombygget til at klare de hårdeste strækninger og har således fået tilføjet yderligere offroad-kvaliteter: til ørkenkørsel, bjergskråninger og kørsel gennem vand er det nødvendigt med helt specielle modifikationer. Derfor er Amarok bl.a. udstyret med optimeret undervogn, særligt slidstærke dæk og naturligvis navigationsudstyr. Desuden har følgebilerne et særligt afskærmet opbevaringsrum på det åbne lad. Man regner med at gennemkørslen af ét Dakar-løb, belaster bilerne lige så meget som 10.000 kørte kilometer i normal trafik.

Ulven til Danmark i efteråret 2010
Volkswagen forventer at introducere den nye pickup på det danske marked til efteråret. Det er en robust størrelse Volkswagen spiller ud med, hvilket Amaroks præstationer under Dakar også vidner om. Der er tale om en firehjulstrækker og off-roader, og samtidig er det den eneste pick-up fra et europæisk bilmærke. Hidtil har primært japanske producenter domineret pick-up-markedet, men nu tager Amarok konkurrencen op i pick-up segmentet.
Denne model fra Volkswagen Erhvervsbiler, der efterfølger Caddy, Transporter og Crafter kommer til at udgøre en vigtig del i Volkswagens vækststrategi, og åbner nye segmenter for Volkswagen.

Nyudviklet pick-up
Amarok er helt nyudviklet og vil blive tilbudt de danske kunder både med enkelt- og dobbeltkabine og med firehjulstræk. Pick-upen vil ikke bare blive et robust produkt, men også have de velkendte effektive motorer fra Volkswagen og typisk Volkswagen styling. En effektiv common rail TDI motor af nyeste generation vil komme til at udgøre hjertet i Volkswagen Amarok. Typisk tidsånden har Volkswage lagt sig i selen for at nedbringe CO2-udslippet og forbedre brændstofforbruget, således at Amarok kan vise de bedste værdier i pick-up-segmentet.

Om navnet
Navnet Amarok er iniut og betyder ulv. Således signalerer Volkswagen allerede med navngivningen, at der her er tale om en imponerende maskine: stærk, robust, udholdende og overlegen.