2. februar 2010 - ECOmove

Hjulophæng i komposit
Tre ingeniørstuderende har konstrueret let hjulophæng til bl.a. elbiler.

Det lette hjulophæng er opfundet af tre ingeniørstuderende.
Ecomove
Let hjulophæng
Tre ingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen i Århus (IHA) har med deres bachelorprojekt deltaget i udviklingen af et revolutionerende hjulophæng til elbiler i tæt samarbejde med ECOmove ApS i Horsens. Hvor et traditionelt hjulophæng består af ståldele, fjedre, lejer og led, er det her lykkedes at konstruere et komplet ophæng i kompositmaterialer.

Markant lavere vægt til gavn for rækkevidden
”Det revolutionerende i denne udvikling er, at vægten på ophænget bliver markant lavere. Det er vigtigt at få vægten ned for at mindske energiforbruget på en elbil - lav vægt er ensbetydende med længere rækkevidde,” lyder det fra Mikkel Steen Pedersen fra ECOmove, der fortsætter: ”Samtidigt minimerer vi antallet af bevægelige dele fordi konstruktionen både fungerer som ophæng og fjeder.” Han forklarer, at det giver lavere omkostninger til service og udskiftning, noget som kommer ejeren af elbilen til gode.
Hos ECOmove har man allerede monteret opfindelsen på testbiler og alle er begejstrede. ”Vi fik ideen til dette ophæng og har nu fået bekræftet at pricippet virker”, siger Mikkel Steen Pedersen.

ECOmove vil lancere en dansk elbil i 2011
Hjulophænget indgår i den letvægts elbil-platform som ECOmove udvikler og producerer. Forretningsudvikler hos ECOmove, Mogens Løkke fortæller, at platformen faktisk er en komplet elbil og bl.a. danner den grundlag for den serie elbiler, ECOmove lancerer i løbet af 2011. ”Vi vil levere biler som kan appellere til stort set alle bilbrugere, og som noget helt nyt kan brugerne være med til at designe bilen. Vi oplever, at det virker attraktivt på privatforbrugeren og i høj grad på professionelle brugere indenfor f.eks. sundheds- og transport-sektoren, der nu kan få biler med optimal effektivitet og ergonomi.”

Ingeniørstuderende fik 12 for deres opgaveløsning
De studerende, Morten Thorhauge, Jens-Jørgen Hansen og Dennis Suhr Thøgersen, har med deres projekt bevist ophængets styrke og funktion. Undervejs er designet tilpasset fordi computermodellerne og beregninger, som er blevet bevist med fysiske opstillinger, fremviste forbedringsmuligheder.
Det samlede projekt har imponeret sensorerne og den velfortjente topkarakter 12 var belønningen.
Hos ECOmove har man tidligere gennemført succesrige projekter i samarbejde med studerende - og det vil man naturligvis gøre igen hvis chancerne byder sig.

ECOmove ApS blev startet af Mikkel Steen Pedersen i starten af 2009. Virksomhedens mission er at udvikle og producere elbiler til det globale marked.
I dag har virksomheden to eksterne investorer: Fonden Energi Horsens og Østjysk Innovation.