4. februar 2010 - Toyota

Toyota-modeller indkaldes
8 Toyota-modeller skal have tjekket bremsepedalen.

Toyota Verso er blandt de 8 modeller, der nu indkaldes.
Toyota
Tilbagekaldelse
I en forebyggende sikkerhedskampagne tilbagekalder Toyota i Danmark nu ca 31.000 biler, som alle skal have installeret en forstærkning ved bilens gaspedal.
Toyota er netop nu i gang med at forberede tilbagekaldelseskampagnen, og alle berørte kunder vil få direkte besked via Centralregisteret for Motorkøretøjer om deres bil er omfattet af kampagnen, skriver Toyota.dk.

Reparationerne begynder om et par uger
Der vil endnu gå et par uger, før de nødvendige reservedele er til rådighed, og reparationerne kan igangsættes, men Toyota gør alt, hvad der er muligt for at gennemføre tilbagekaldelsen så hurtigt og effektivt som overhovedet muligt.
”Vi beklager dybt, at vi er nødsaget til at ulejlige vores kunder i denne sammenhæng, og vi forstår, hvis situationen kan vække bekymring, men kundernes sikkerhed og tilfredshed er altafgørende for Toyota. Der er tale om en forebyggende reparation af bilerns gaspedal, som over tid kan blive slidt. Som et resultat af dette slid sammenholdt med forskellige betjenings- og vejrmæssige påvirkninger kan der blive skabt en øget friktion i gaspedalens dæmpningsfunktion. Hvis dette sker, er der mulighed for, at gaspedalen gradvist bliver unormal hård at træde på, langsom til at vende tilbage i udgangspositionen, og i yderste konsekvens og i meget sjældne tilfælde kan den forblive i en delvis nedtrådt position”, forklarer Toyota Danmarks Informationschef René Mouritsen.

Om kort tid kan man taste sit stelnummer ind og se, om ens bil skal indkaldes
Den reparation, der skal foretages, varer efter de informationer, vi har på nuværende tidspunkt ca. 45 minutter, og består i at installere en forstærkning ved gaspedalen, der skaber mere plads og dermed nedsætter spændingen mellem gaspedalens dæmpningsfunktion og selve pedalarmen.
Toyota Danmark vil løbende opdatere sin hjemmeside www.toyota.dk med nyeste oplysninger om tilbagekaldelseskampagnen, og her vil man også kunne læse om de forholdsregler, man kan benytte, hvis en utilsigtet situation mod forventning skulle opstå.
”Vi vil så hurtigt som muligt etablere en funktion på vores hjemmeside, hvor det ved indtastning
af bilens stelnummer bliver muligt for vores kunder at konstatere, om deres bil er omfattet af den kommende tilbagekaldelseskampagne, men allerede nu ved vi, at følgende modeller kan være omfattet af kampagnen", fortsætter han.

Modellerne er:


    * Aygo (feb. 2005 – aug. 2009)
    * iQ (nov. 2008 – nov. 2009)
    * Yaris (nov. 2005 – sep. 2009)
    * Auris (okt. 2006 – 5. jan. 2010)
    * Corolla (okt. 2006 – dec. 2009)
    * Verso (feb. 2009 – 5. jan. 2010)
    * Avensis (nov. 2008 – dec. 2009)
    * RAV4 (nov. 2005 – nov. 2009)

Toyota beder om forståelse for ventetider
Der er ingen andre Toyota- eller Lexus-modeller involveret i tilbagekaldelsen, og det samlede antal biler Toyota tilbagekalder i Europa er ca. 1.850.000 mio. biler.
”Det er mange biler, vi skal have gennem denne forebyggende sikkerhedskampagne, og vi vil gøre vores yderste for at gennemføre kampagnen så hurtigt og effektivt som overhovedet praktisk muligt. Uanset hvor meget vi bestræber os på en hurtig gennemførelse, beder vi - med baggrund i antallet af biler, der er omfattet af kampagnen - vores kunder have
forståelse for, at der kan forekomme ventetid, som vi naturligvis beklager meget”, slutter René Mouritsen.