17. februar 2010 - Porsche Danmark

Ny Porsche Panamera 4X4
Porsche præsenterer Panamera med 4x4 og pæn brændstoføkonomi.

Porsche Panamera og Porsche Panamera 4 kan leveres fra maj til priser fra hhv. 1.592.000 kr. og 1.750.884 kr.

Porsche 
Verdenspremiere på Panamera
I kølvandet på den succesfulde lancering af Porsche Panamera udvider Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG modelprogrammet med Porsche Panamera og Porsche Panamera 4, der har verdenspremiere den 23. april på den internationale biludstilling i Peking.

Både med baghjuls- og firehjulstræk
Begge modeller er udstyret med en helt ny 3,6-liters V6-motor med direkte benzinindsprøjtning og har en ydelse på 300 hk og et maksimalt drejningsmoment på 400 Nm. Efter vanlig Porsche numerologi overføres kræfterne i Porsche Panamera til baghjulene, mens Porsche Panamera 4 kommer standard med firehjulstræk.

Porsche Intelligent Performance
De to nye versioner af Porsches nyeste Gran Turismo er eksemplar på den fortsatte strategiske udvikling i "Porsche Intelligent Performance". Udstyret med Porsches dobbeltkoblingsgearkasse PDK (Porsche-Doppelkupplungsgetriebe) og det innovative start/stop-system, skal begge modeller bruge mindre end 10 liter brændstof på at tilbagelægge 100 kilometer. Porsche Panamera har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 10,8 km/l, mens Porsche Panamera 4 tilbagelægger 10,4 km/l. Som ekstraudstyr tilbydes 19" aluminiumsfælge med dæk med ekstra nedsat rullemodstand, hvilket forbedrer de førnævnte forbrugstal med 0,2 liter pr. 100 kilometer, hvormed Porsche Panamera har et CO2-udslip på kun 213 g/km og Porsche Panamera 4 en emissions-udledning på imponerende lave 220 g/km. Dermed opfylder begge versioner af den nye Porsche Panamera de strenge normkrav EU5 og LEV standarderne i USA.

Egenvægt på blot 1.730 kg
Overlegen økonomi og den velkendte Porsche performance går altså hånd i hånd i de nye V6-versioner af Porsche Panamera. En del af forklaringen skal findes i konstruktionen med aksler, døre, kølerhjelm, skærme og bagklap fremstillet enten i aluminium eller en kombination af aluminium og magnesium. Samtidig er den helt nye 90-graders V6-motor, der bygges på Porsches motorfabrik i Zuffenhausen, 30 kilo lettere end den V8-enhed der anvendes i Porsche Panamera S og Porsche Panamera 4S. Samlet bidrager dette til at holde egenvægten for Porsche Panamera nede på blot 1.730 kilo.

Ægte Gran Turismo
Ligesom de anerkendte V8-modeller er både Porsche Panamera og Porsche Panamera 4 ægte Gran Turismo'er, der forener en sportslig køredynamik med en sublim komfort og høj anvendelighed i hverdagen. Foruden en konventionel undervognsopbygning med stålfjedre tilbyder Porsche de nye Panamera-modeller med samme stålfjedre og variable støddæmpere eller en luftundervogn med ekstra indbyggede luftkamre. Den brede vifte af undervognsløsninger medfører en højere grad af justeringsmuligheder lige fra ultimativ kørekomfort til sportslig karakteristik.