22. februar 2010 - Semler

Ny topløs Bentley
Bentley Continental Supersports Convertible

Bentley Continental Supersports Convertible kan leveres til sommer og allerede nu bestilles hos Bentley Copenhagen.
Bentley
Verdens hurtigste cabriolet med plads til fire
Efter en succesfuld lancering af Bentley Continental Supersports i 2009 styrker Bentley modelprogrammet med præsentationen af den nye Bentley Continental Supersports Convertible på den internationale biludstilling i Geneve i marts. Den nye Bentley Continental Supersports Convertible har samme 6,0-liters W12-motor med twin-turbo og 630 hk, som Bentley benytter i coupé-versionen, hvilket gør cabriolet-udgaven til den hurtigste og mest potente Convertible Bentley nogensinde har bygget og den hurtigste firepersoners-cabriolet i verden.

Tophastigheden på hele 325 km/t.
Bentley Continental Supersports var den første model i Bentleys langsigtede miljøstrategi om at alle modeller i 2012 skal kunne køre på både benzin og E85 biobrændstof eller en kombination af begge. Sammen med Bentley Continental Supersports Convertible er resten af Continetal-programmet nu udstyret med den innovative FlexFuel-teknologi, der reducerer udledningen af skadelige emissioner med op til 70 procent. Et avanceret brændstofsystem registrerer hele tiden tankens indhold af benzin og biobrændstof og sørger automatisk for at motorens ydeevne er konstant, uanset blandingsforholdet mellem de to.
Resultatet er imponerende. For når W12-motorens 630 hk og 800 Nm kobles sammen med en modificeret gearkasse med et nyt "Quickshift"-system, der mere end halverer skiftetiden mellem hvert gear, sætter den nye Bentley Continental Supersports Convertible en helt ny standard for en topløs Bentley. 0-100 km/t eksekveres på blot 4,2 sekunder og tophastigheden er hele 325 km/t. De imponerende præstationer komplementeres af en række karrosseri forbedringer, der inkluderer finjusteret styretøj og undervogn med lettere komponenter, andre dæmpere og krængningsstabilisatorer.

Avanceret firehjulstræksystem
Endvidere forstærkes modellens agilitet yderligere af det avancerede firehjulstræksystem, der nu fordeler motorens kræfter med 40:60, 50 mm bredere sporvidde ved bagakslen, special-udviklede 20 tommer aluminiumsfælge og et unikt elektronisk stabiliseringsprogram. Et karbon keramisk bremsesystem er standard og det gavner den uaffjedrede vægt, der er reduceret med 20 kilo, ligesom bremseevnen ved vedvarende hårde belastninger forbedres markant.

Form følger funktion
Visuelt vil den nye Bentley Continental Supersports Convertible være kendetegnet ved de samme designelementer som coupé-versionen. Designet er skabt ud fra devisen om, at form følger funktion og afspejler ingeniørernes ændringer under huden. Fortil sikrer større luftindtag i både kofanger og motorhjelm tilstrækkeligt med luft til motorens mange kølesystemer og bagtil understreges den bredere sporvidde af en ændret designprofil.

Firepersoners-cabriolet
I modsætning til Bentley Continental Supersports er der plads til fire personer i den nye Supersports Convertible, der er udstyret med letvægts sportssæder med kulfiberskal foran. Samtidig viser interiøret for alvor det høje kompetenceniveau hos Bentleys dygtige håndværkere og kabinen domineres af naturblødt læder og alcantara sammen med nye kulfiberpaneler, der har erstattet de normale træpaneler.