12. marts 2010 - Bella Center

Strøm på Biler i Bella
Masser af el- og hybridbiler på Biler i Bella 18. til 21. marts

Publikum kan besøge Biler i Bella 2010 i dagene 18. til 21. marts.
Biler i Bella
Strøm på biludstilling
Fra 0-100 kilometer i timen på 3,7 sekunder. Man skulle tro det duftede af benzin og brændt gummi. Men selv om Hollywood-stjernernes foretrukne lille sportsvogn, Tesla, er hurtig som lynet, er det faktisk en elbil. På Biler i Bella får hybrid- og elbilerne deres helt eget område.
Om det er til familien eller fartelskeren, til mekanikeren eller millionæren, så har årets store udstilling Biler i Bella noget for enhver smag, drøm og pengepung. Også når det gælder valget mellem benzin og batteri.

El- og hybridbiler er begyndt at rulle ud på markedet
"I flere år har el-bilerne og hybridbilerne mest være konceptbiler. Men nu er de for alvor begyndt at rulle ud på markedet. Det har vi blandt andet netop kunnet se på den internationale biludstilling i Geneve. Og det vil man kunne se i Bella Center," siger udstillingschef for Biler i Bella, Søren Lindquist.
Man vil dog også for første gang kunne se den danske supersportsvogn Zenvo med over 1.000 hk.

5 Tesla-biler kører fra Esbjerg til København på én opladning
På temastanden Ny Teknologi kan alle bliver klogere på, hvad der allerede nu, og på sigt, kan afløse benzin og diesel. Her vil blive mulighed for at opleve for eksempel Mercedes, Lynx, Toyota og sportsvognen Tesla, som er nogle af de mærker, der findes på markedet.
På åbningsdagen den 18. marts kører 5 Tesla-biler fra Esbjerg til Bella Center i København, hvor der under hele biludstillingen vil være forskellige aktiviteter og konkurrencer. Målet med turen fra Esbjerg til København er at køre fra kyst til kyst på blot èn opladning.
Teslaen er på rekordtid blevet en af Hollywood-stjernernes foretrukne sportsbiler, når der lige skal smuttes ned på Rodeo Drive for at shoppe. Den kører 400 kilometer på èn opladning. Herhjemme koster standardmodellen 825.000 kroner.

Vindmøllestrøm kan oplade biler om natten
Hos Mitsubishi er der også sat strøm på. Her vil publikum for eksempel kunne prøvekøre japanernes nye elbil, iMiEV. Hos Better Place vil man kunne høre mere om DONG's store projekt med el-biler, der skal oplades om natten, når vindmøllerne ellers snurrer forgæves.
Biler i Bella nøjes ikke med de firehjulede. Som noget nyt får udstillingen også en stor sektion med motorcykler, MC-tilbehør og udstyr. Biler i Bella afholdes i dagene 18. - 21. marts 2010. Mere info på www.bileribella.dk