12. april 2010 - Citroën

Ny 3-cylindret PSA-motor
PSA-koncernen investerer 1,48 mia. kr. i ny, sparsom motor med 3 cylindre.

Fra montagehallerne i franske Douvrin. Nu udvides der.
PSA Peugeot Citroën
Ny fransk motor
Frem til 2013 investerer koncernen PSA Peugeot Citroën 175 millioner euro eller 1,48 mia. kr. i fabrikken Française de Mécanique i den nordfranske by Douvrin med henblik på produktion af en ny 3-cylindret benzinmotor med turbo.
Det betyder, at koncernen har besluttet at udvide sin igangværende udvikling af 3-cylindrede benzinmotorer med en turboudgave. Der bruges blandt andet 3-cylindrede motorer i den meget populære Citroën C1 og den ligeledes populære Peugeot 107.

Kapacitet på 320.000 små turbomotorer
om året
Den nye familie af 3-cylindrede motorer udmærker sig ved et lavt brændstofforbrug og dermed lav udledning af CO2. Den kommer til at omfatte motorer på 1 og 1.2 liter uden turbo, som fra 2012 vil blive fremstillet på den østfranske fabrik Trémery, der har en årlig produktionskapacitet på 640.000 motorer, samt turboudgaver på 1.2 liter, som fra 2013 vil blive produceret på fabrikken i Douvrin med en årlig kapacitet på 320.000 motorer.
I dag fremstiller fabrikken La Française de Mécanique benzin- og dieselmotorer til Peugeot og Citroën, herunder benzinfamilien EP, som er udviklet i samarbejde med BMW.
De nye investeringer underbygger koncernens politik om at investere i motorproduktion på fransk grund.
Douvrin ligger i området Pas-de-Calais, som er den næststørste egn for bilproduktion i Frankrig, og de  lokale myndigheder hilser investeringerne velkommen.

Fabrik leverer motorer til tre franske bilkoncerner
”Den nye motor er baseret på den seneste generation teknologi for miljøvenlige løsninger, og ved at fremstille den på fabrikken La Française de Mécanique kan vi drage fordel af en meget veludviklet produktionsmæssig know-how. Samtidig vil investeringerne bidrage til at styrke PSA Peugeot Citroën’s position som en af de førende producenter af biler med lav CO2 udledning”, siger topchefen for PSA Peugeot Citroën, Philippe Varin.
Fabrikken ”La Française de Mécanique” blev etableret i 1969 og ejes ligeligt af de to koncerner PSA Peugeot Citroën og Renault. Den har 3.400 ansatte og fremstiller 6.200 motorer om dagen. I 2009 producerede den 1,3 mio. motorer, heraf 942.000 til PSA Peugeot Citroën.