16. april 2010 - Børsen

Sælgere i fare for tab
Folk, der kører i egen bil på jobbet, kan ved en konkurs miste kørselsgodtgørelse.

Store beløb i skattefri kørselsgodtgørelse risikerer at gå tabt ved en konkurs.
Børsen
Konkurs kan koste

Har man firmabil, risikerer man at hænge på den grønne ejerafgift. Og man risikerer at miste de kørepenge, man har til gode, hvis firmaet går konkurs, skriver flere medier.
Dagbladet Børsen har bragt historien om den grønne ejerafgift på banen. Hvis ens arbejdsgiver har økonomiske problemer, kan man få problemer. Er man fratrådt og har afleveret din firmabil kan det også koste kassen.
Sagen er, at hvis man er registreret som bruger af sin firmabil, så risikerer man at komme til at hænge på ejerafgiften. Og - ved nogle konstruktioner - i yderste konsekvens også registringsafgiften, skriver Børsen.
En konkret sag har afsløret en hidtil overset fælde i lovgivningen og viser samtidig, at man ikke skal regne med megen hjælp fra myndighederne.

Skat ville have afgift helt tilbage fra 2008
En sælger fra København har således for nylig modtaget regninger på ejerafgift for en firmabil, han leverede tilbage til arbejdsgiveren helt tilbage i august 2008.
Skat henholder sig til, at ejer og bruger hæfter solidarisk for afgiften og truer nu med at trække det skyldige beløb i lønnen hos den tidligere bruger. En bruger som vel at mærke ikke har set noget til bilen i mere end halvandet år, men alligevel hæfter for afgifter for en periode, der ligger længe efter hans fratræden hos arbejdsgiveren, skriver Børsen.
Problemet opstod, fordi hans tidligere arbejdsgiver forsømmer at slette ham som bruger af bilen.

Den skattefri kørselsgodtgørelse i fare ved konkurs

Også de mange konkurser giver problemer for ansatte, der kører meget i deres arbejde. Hvis man selv lægger bil til og får skattefri kørselsgodtgørelse for dette, kan man ved firmaets konkurs miste disse penge, skriver flere medier. Det skyldes, at det ikke regnes for løn, som Lønmodtagernes Garantifond betaler i tilfælde af konkurs, men som et simpelt krav, der indgår i boet.