10. september 2010 - FDM

Dieselbiler på tilbud
Fra 1. januar 2011 må der ikke indregistreres dieselbiler uden partikelfilter.

Ejeren af denne Octavia er sluppet af med strafafgiften vha. et filter til 3.700 kr.
FDM
Dieselbiler på tilbud
Den 1. januar 2011 træder den såkaldte Euro 5-norm i kraft i Danmark, og det betyder, at det fra den dato ikke længere vil være muligt at få indregistreret en fabriksny personbil med dieselmotor uden partikelfilter.
Det oplyser FDM. Mange bilforhandlere er derfor nu ved at tømme lagrene for dieselbiler uden partikelfilter. Der er derfor mulighed for at gøre en god handel lige nu, mener bilistorganisationen

Ekstraafgift på biler uden partikelfilter
Man skal som køber være opmærksom på, at man som køber af en dieselbil uden partikelfilter kommer til at betale en årlig strafafgift på 1.000 kr. Man skal derfor afgøre med sig selv, om man vil betale denne afgift eller få sat et godkendt partikelfilter på bilen, hvis det er muligt. Der findes ikke filtre til alle biler. Disse filtre koster i Danmark 5.000-10.000 kr. Hvis man sætter et godkendt filter på, slipper man for afgiften på de 1.000 kr. om året, og man er man ikke længere med til at slippe farlige mikropartikler ud i luften ved bykørsel. Man skal til gengæld huske at køre en rask tur på motorvejen med jævne mellemrum for at få brændt partiklerne af. Ellers risikerer man, at filteret stopper til. Når man skal sælge bilen, bliver den også nemmere at komme af med, er vurderingen fra Bilpriser.dk, og man får sandsynligvis en højere pris for den, end hvis den ikke havde filter.