14. september 2010 - De Danske Bilimportører

Bilsalget eksploderer
I august røg salget af nye personbiler 45 procent op.

Chevrolet Aveo, der snart skal modelskiftes, solgte overraskende godt i august.
De Danske Bilimportører
Bilsalget eksploderer
Bilsalget fortsætter med at vokse. Med en kraftig stigning på knap 45 procent blev august en rigtig god måned for personbilssalget. I alt 11.467 nye biler fik nummerplader på i august, og det er ikke bare en markant stigning i forhold til sidste år, men cementer den stærke udvikling i fra første halvår fortsætter.

Bilsalget er tilbage på samme niveau som før finanskrisen
”En stigning på 44,9 procent er utroligt positivt. Selv når vi tager i betragtning, at salget i 2009 var et kriseår, er der tale om markante tal. Mere end 11.000 solgte biler i august vidner viser tydeligt, at bilsalget er tilbage på et niveau fra før den finansielle og økonomiske krise. Det er fortsat i høj grad de private købere, der sammen med leasing, er med til at drive markedet frem. Det ses også på modelvalget, hvor det i høj grad er de mindre biler, der fylder i slagsstatistikken. Det er en udvikling vi ser over det meste af Europa, men den er ekstra kraftig i Danmark, hvilket understreges af, at de mindste biler udgjorde langt over halvdelen af salget i august, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører. 

2010 tegner også samlet set til at blive et godt år for personbilssalget
”Der er solgt knap 97.000 personbiler i årets første 8 måneder. Det er – også set over en længere årrække - et ganske højt tal og vi forventer at den positive udvikling fortsætter året ud, og at 2010 det samlede salg for 2010 dermed ender et godt stykke over niveauet fra sidste år”, siger Bent Mikkelsen.