4. november 2010 - FDM

Tjen på at sælge bilen privat
Tjen 10.000-20.000 kr. på at sælge bilen til en privat, påpeger FDM.

Sådan ser en god salgsannonce ud iflg. FDM
FDM / Bilpriser.dk
Tjen på at sælge bilen privat
Det kan være fristende at lade ens brugte bil indgå i handlen, når den gamle skal byttes til en ny bil. På den måde er man sikker på hurtigt at af med den gamle model. Men vil man gerne have 10.000-20.000 kr. mere for bilen, så kan det være en god idé i stedet at sælge den privat.
”Hvis man vil sælge bilen privat, så gælder det om at få ens annonce og bil til at fremstå så godt som muligt. Og man skal lave en prisstrategi, hvor man enten vælger at sælge på prisen eller på indholdet”, siger Karsten Lemche, FDMs brugtbilsekspert og journalist på FDMs medlemsblad Motor.

Du skal være den billigste og præsentere bilen godt
For at sælge på prisen gælder det om at være billigst på internettet, da prisen her er det mest brugte søgekriterium. Den anden strategi er at tage mere for varen og bruge lidt energi og penge på at få bilen serviceret, synet, brugtbiltestet og gjort indbydende. Uanset hvilken af de to strategier man bruger, så skal der også bruges tid på at vaske og støvsuge bilen, så den fremstår så pæn og vedligeholdt som muligt.
I forhold til selve annoncen er det vigtigt, at den er ledsaget af et godt billede. F.eks. skal man kun fotografere en ren bil og på en neutral baggrund. Samtidig skal annonceteksten sælge bilen, og i den sammenhæng er det godt at have fokus på sikkerhed, styrker ved bilen og evt. ekstraudstyr. Desuden skal man beskrive eventuelle skavanker, så potentielle købere ikke følger sig snydt.

Ekstraarbejdet kan kaste tusindvis af kroner af sig
”Der er lidt arbejde i at sælge bilen privat, men så kan man også tjene tusindvis af kroner. Det er fx en god idé at få den brugtbiltestet, da det giver køberen en tryghed for bilens stand. Når bilen skal vises frem, er det vigtigt, at man sætter god tid af til tale med potentielle købere og vise bilens styrker”, siger Karsten Lemche.
Når køberen er fundet anbefaler FDM, at overdragelsen af bilen sker hos SKAT, så bilen bliver omregisteret korrekt.
Bilpriser.dk har også et par tip: Lad endelig ikke den potentielle køber køre alene i bilen med registreringsattesten liggende i bilen, da man med den i hånden kan sælge bilen videre, især hvis den ikke er registeret i for pant i Bilbogen. Og vær opmærksom på, at dit forsikringsselskab i nogle tilfælde kan nægte at dække et tyveri, hvis du overlader din bil til fremmede.

FDMs tips til privat salg af bilen:

* Pris: Tjek pris hos forhandler og lav en strategi for pris.
* Gør bilen mere værd før fremvisningen: Vask og støvsug bilen. Få
evt. professionel hjælp til at klargøre den og få den brugtbiltestet. Tjek at bilen fremstår i tip-top stand, når den skal fremvises. Fjern skrald og unødvendigt udstyr som autostole.
* Billede af bilen: Tag et godt billede af bilen uden forstyrrende elementer. Husk også at tage billeder, der illustrerer fx ekstraudstyr.
* Annoncetekst: Lav god, sigende tekst, hvor der er fokus på sikkerhed, styrker ved bilen og evt. ekstraudstyr.
* Fremvisning: Sæt tid af til at tale om bilen. Husk at se kørekort, hvis køber vil prøvekøre bilen. Kør med på prøveturen eller noter navn og kørekortsnummer.
* Overdragelse: Aftal at mødes hos SKAT, så er du sikker på, at bilen bliver omregistreret korrekt. Køber skal medbringe forsikringsbevis og penge til at betale for bilen. Du skal have bilens registreringsattest og relevante papirer på bilen.

Man kan finde flere gode råd i FDMs medlemsblad Motors november udgave eller på www.FDM.dk/bilsalg, hvor du også finder slutseddel til handel med brugt bil mellem private. Den kan også downloades herfra

Du kan sætte bilen gratis til salg med 5 fotos her på Bilpriser.dk. Tryk her