7. december 2010 - Renault

Renault 4 fylder 50 år
Renault 4 blev verdens 3. mest solgte bil med 8,1 mio. solgte eksemplarer.

Renault 4 - blev solgt i 8,1 mio. eksemplarer over 31 år. Denne er fra 1966.
Renault / Bilpriser.dk
Renault 4 fylder 50 år
En usædvanligt populær bil - Renault 4 - fylder 50 år i 2011. Der blev produceret  og solgt 8.135.424 styk af den markante franskmand i over 100 lande i løbet af dens 31-årige liv, og dermed blev den Frankrigs mest solgte og verdens 3. mest solgte bil. Kun folkevognsboblen og Ford T blev solgt i større antal.

Rally-bil, filmstjerne og postbil
Ideen om en bil, der i pris og praktikalitet kunne sammenlignes med et par slidstærke comboybukser, blev født af Renaults fabriksdirektør Pierre Dreyfuss i 1956, og i oktober 1961 kunne den, som Renaults første forhjulstrukne bilmodel, debutere på Paris Motor Show. Herefter gik det over stok og sten. Efter 6 år var den første million eksemplarer solgt, og den blev på sit højeste produceret i 27 lande plus Frankrig. Den deltog i Monte-Carlo-rallyet samt Paris-Dakar-løbet, og den optrådte i et hav af film, ofte komedier som Trafic af Jacques Tati og Romancing the Stone af Robert Zemeckis med Michael Douglas og Kathleen Turner.
Herhjemme blev den især kendt som landpostens foretrukne køretøj.
Produktionen i Frankrig standsede den 3. december 1992. Herefter blev der i kort tid produceret nogle eksemplarer i Slovenien og Marokko.

Jubilæet fejres på forskellig vis
Jubilæet vil i Frankrig blive fejret på forskellig vis. Et eksemplar af Renault 4 skal i januar deltage i Rally Monte-Carlo, for eksempel, og modellen skal optræde på Rétromobile Classic Car Show i Paris i februar. Den røde løber vil tillige blive rullet ud for den, når den deltager i det tredje internationale 4L-træf, som vil blive holdt på et slot i Loire-dalen i juli. Mon ikke også, der kommer festligheder i Danmark?