22. december 2010 - Ford

C-Max med 7 sæder ude nu
Ford Grand C-Max med skydedøre og 7 sæder koster fra 302.900 kr.

Ford Grand C-Max kommer i januar og koster fra 302.900 kr. plus levering.
Ford
C-Max med 7 sæder ude nu
Årets Bil i Danmark 2011, Ford C-Max, kommer nu til Danmark i udgaven med skydedøre og 7 sæder. Den  præsenteres hos de danske forhandlere ved et åbent hus arrangement i weekenden den 8. og 9. januar.
"Fords nye Grand C-Max er perfekt til storfamilien. Den er et resultatet af utallige interviews med moderne børnefamilier, tilsat fremsynet design- og ingeniørkunst samt den nyeste Ford-teknologi. Og så er Grand C-Max bygget på samme platform som den 5-sæders lillesøster, Ford C-Max. Begge udgaver af C-Max har høstet megen hæder for køreegenskaber og komfort og er kåret til Årets Bil i Danmark 2011", lyder det fra Ford-pressechef Lene Dahlquist.

Første Ford med dobbelte skydedøre
Grand C-Max adskiller sig først og fremmest fra den almindelige C-Max ved netop at være GRAND. Den er både højere og længere - og er, som den første Ford personbil nogensinde, udstyret med dobbelte skydedøre. Yderligere fås den med 7 sæder. De rummelige former tager sigte på storfamilien eller familien der har behov for lidt ekstra plads.
De dobbelte skydedøre er en nyudvikling, der giver markant lettere adgangsforhold for både passagerer og bagage, især under snævre parkeringsforhold. Der er også tænkt på adgangsforholdene indenfor, idet et nyt sæde-system gør det nemt at fjerne midtersædet og dermed lette adgangen til de to bageste sæder. Disse kan i øvrigt lægges fladt ned og dermed give ekstra plads til bagage.

Næsten samme brændstofforbrug som "lillesøster"
På trods af Grand C-Max'ens større mål er brændstofforbrug og CO2-udledning kun marginalt højere end hos lillesøsteren. Det skyldes udbredt anvendelse af letvægts-stål og et ydre design, der tilgodeser så lav vindmodstand som muligt.
Sammen med lillesøsteren er Grand C-Max tillige den første model med Fords nye 1,6 liters EcoBoost benzinmotor med direkte indsprøjtning og turbo med henholdsvis 150- eller 182 hk. Den har 6-trins manuel gearkasse mens Fords automatgear med dobbeltkobling, PowerShift, er en valgmulighed til flere af dieselvarianterne.
Ford Grand C-Max kan fås i to udstyrsversioner - Trend og Titanium. Motorprogrammet spænder over hele 9 forskellige varianter af diesel- og benzinmotorer.
 
Bilens interiør er allergitestet af TÜV
I lighed med Fords øvrige modeller er interiøret i Fords nye store familiebil allergitestet af det uafhængige, tyske certificeringsinstitut TÜV.
Grand C-Max byder på en række nye funktioner og teknologier som for eksempel semi-automatisk parallel-parkering, Blind spot information system, selealarmer på alle sæder, el-betjent børnesikring i bagdørene og el-betjent bagklap. I lighed med andre Ford-modeller er der også mulighed for fuldt integreret telefoni og navigation fra egen smartphone.
Den trådløse Bluetooth-teknologi, som er standard på alle modeller, giver mulighed for håndfri kommunikation under kørsel. Som ekstraudstyr kan systemet opgraderes til også at give adgang til et komplet og præcist GPS-system, der afvikles via bilens højttalere og på en skærm, centralt placeret i instrumentpanelet.

Priserne starter ved 302.900 kr.

Ford Grand C-Max kan, i lighed med lillesøsteren, pryde sig med de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP’s crash-test og er dermed en af de sikreste familiebiler på markedet.
Ford C-Max og Ford Grand C-Max har fået deres egen dedikerede microsite - http://www.cmax.ford.eu/?locale=da-dk - hvor det er muligt at sammenligne modeller, skrive sin egen anmeldelse eller læse hvad andre synes, efter en prøvetur i Fords nye familiebil.
Priserne for den nye Grand C-Max starter ved kr. 302.900 for en Grand C-Max Trend med 1,6 liters benzinmotor og 125 hk. Prisen er ekskl. levering.
For at fejre introduktionen af Ford C-Max og Grand C-Max har alle Ford forhandlere kampagnetilbud på finansiering af Ford C-MAX fra kun 2.999 kr./md. og gode intropriser på Ford Forsikring i hele januar måned. Man kan læse mere om det på www.ford.dk

Interesseret i MPV'er? Læs evt.
MPV-analysen 2010 fra Bilpriser.dk