4. januar 2011 - KIA

KIA pro_cee'd faceliftes
KIA pro_cee'd får facelift og nyt stabilitetssystem.

KIA pro_cee'd får nyt stabilitetssystem, der kan formindske bremselængden med 10 pct.
KIA
KIA pro_cee’d faceliftes
Nu er KIA klar med et facelift af pro_cee’d, som er den 3-dørs karrosserivariant af den populære KIA cee’d. Og den får et nyt stabilitetssystem.
Designmæssigt skiller pro_cee’d sig ud fra de to andre karosserivarianter i cee’d familien - cee’d 5-dørs og cee’d sw - med et mere sportig og ungt design. Dette karakteriserer stadig KIA pro-cee’d, men modellen har nu fået et designmæssigt løft og er blevet opdateret med den for KIA karakteristiske ”tigernæse”. Ud over det designmæssige er den ny pro_cee’d ligeledes opdateret med en fuld sikkerhedspakke med bl.a. VSM, Vehicle Stability Management system.   
VSM-systemet er det elektroniske system, som styrer bremsesystemet og omfatter tværfaglige partnerskaber, der grundigt styrer bremsning, drivtøj og styretøj for at give køretøjet stabilitet og forbedre styringen og bremselængden.

Ved dårligt vejgreb overføres bremsekraft til hjul med godt vejgreb
VSM-systemet er en overbygning til ESC-systemet. VSM-systemet gør det muligt at reducere bremselængden med op til 10 pct. VSM-systemet har også den fordel at det forbedrer igangsætning på dårligt underlag. Ved bremsning virker VSM-systemet på den måde, at der overføres ekstra bremsekraft til de hjul der har godt vejgreb og samtidigt drejer på bilens rat for at opretholde retningsstabiliteten. Ved igangsætning virker VSM-systemet på den måde, at det tilfører ekstra trækkraft til det hjul, der har godt vejgreb og samtidig drejer på rattet for at opretholde retningsstabiliteten. Dette kan lade sig gøre, fordi VSM-systemet kommunikerer med ESC (Electronic Stability Control) og EPS (Electronic Power Steering).