25. maj 2011 - De Danske Bilimportører

Bilsalg steg i april
Fortsat stigende bilsalg i Danmark.

Salget af små biler, som Toyota Aygo, er steget med 45%.
De Danske Bilimportører

13.059 nye personbiler fik nummerplader på i april, en stigning på 9 procent sammenlignet med samme måned sidste år.
 

Udsigt til at blive det bedste år for personbilssalg
Selvom væksten var mere afdæmpet end i de foregående måneder, var april en god måned for bilsalget. 13.059 nye biler blev solgt i april og med et samlet salg på 53.808 nye personbiler siden 1. januar kandiderer 2011 til at blive blandt de bedste år for personbilssalget, hvis udviklingen fortsætter året ud.

”Personbilsmarkedet udviklet sig fortsat særdeles positivt. Der er en markant efterspørgsel efter nye biler i markedet, og det afspejler sig tydeligt i tallene fra april. Væksten er lidt mindre end i marts, men vi har hele tiden forventet, at markedet ville stabiliserer sig, hvilket nu synes at være ved at ske. Samtidig lå hele påsken i modsætning til sidste år i april, hvilket også har været med til at dæmpe vækstraterne en smule i netop denne måned,” siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Mellemklassen rykker
Bent Mikkelsen ser på trods af den lidt lavere vækst i april fortsat en positiv udvikling resten af 2011, ikke mindst fordi fremgangen nu også er kommet til de lidt større bilmodeller.

”2010 var kraftigt domineret af de helt små biler, men vi ser i april en fortsættelse af tendensen fra de seneste måneder, hvor bilerne i mellemklasserne fylder stadigt mere af det samlede salg. Det er med til at understrege den brede efterspørgsel på tværs af de forskellige grupper af bilkøbere og kombineret med brændstofprisernes fortsat høje niveau, så tyder det på, at markedet fortsat vil udvikle sig positivt i resten af 2011,” siger Bent Mikkelsen.

Varebilsmarkedet i fortsat vækst
Salget af varebiler steg med 36 procent sammenlignet med april 2010 og i alt 1.612 nye varebiler kom på gaden i april. ”Varebilerne fortsætter den stabile udvikling tilbage mod et normalt niveau.
 
Efter at markedet nærmest kollapsede i 2009 oplever vi i nu, at de små og mellemstore virksomheder investerer igen og det er den udvikling, som vi ser afspejlet i tallene fra april, selvom det fortsat er et stykke op til et normalt marked, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler vokser
Indregistreringerne af nye lastbiler steg i april til 345 mod 177 – en stigning på 95% sammenlignet med april 2010. På linje med de forrige måneder er sammenligningsgrundlaget fra 2010 dog fortsat ekstraordinært lavt, og den kraftige procentvise stigning skal vurderes i lyset heraf.

”Der er flere fællestræk i udviklingen på vare- og lastbilsområdet. Begge markeder tog et meget kraftigt dyk i 2009 og har været lang tid om at rette sig, men er nu på vej tilbage. Virksomhederne i transportbranchen tror mere på fremtiden, og dermed tør de også investerer i nye lastbiler,” slutter Bent Mikkelsen.