16. juni 2011 - Kia

Kia gør stærkt comeback
Priserne starter ved 94.000 på den nye Kia Picanto.

Kia gør comeback i mikroklassen med denne nye Picanto.

Kia
Ny forbedret Picanto
Kia gør nu et solidt forsøg på at komme til tops i den storsælgende mikroklasse, hvor Kia en gang lå i spidsen, da den første Picanto var ny.
Priserne på anden generation, der lanceres midt i juni, er nu offentliggjort, og i kombination med bilens markant forbedrede kvalitet og udstyrsniveau spår Motors biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen bilen gode chancer for at komme til tops.
Billigste Picanto koster 93.679 kr. Det er med en trecylindret benzinmotor med 69 hestekræfter og en officiel benzinøkonomi på 23,8 km/l. Picanto er udstyret med syv års fabriksgaranti.

Pænt udstyr i grundmodel
Grundmodellen har fornuftigt udstyr med bl.a. centrallås, elruder foran, tripcomputer, højdejusterbart førersæde og tovejs justerbart rat.
Der er fire udstyrsniveauer, og niveau 2, der koster 7.000 kr. ekstra, får køber bl.a. stop-start-teknik. Dermed kører den og de dyrere udgaver 24,4 km på literen.

Nyhed i klassen: knæairbag
På niveau tre, som koster 20.000 kr. ekstra, indeholder mange små komfortdetaljer samt sikkerhedsudstyret knæairbag og aktive hovedstøtter.
1.2-motoren med 85 hestekræfter koster 8.000 kr. ekstra og kommer til august. Begge motorvarianter må trække 400/700 kg uden/med bremser.
Picanto fås indtil videre kun som femdørs, men til september følger en tredørs.

Picanto med i Motors gruppetest
Storsælgeren Chevrolet Spark fås fra 87.580 kr., men det er en yderst skrabet udgave uden hattehylde, hjulkapsler, servostyring eller centrallås. Toyota Aygo koster fra 97.675 kr. som femdørs.
Motor har i sin sommerudgave, der udkommer 24. juni, en gruppetest af netop Kia Picanto, Chevrolet Spark og Toyota Aygo.